O planetă de şase ori mai mare decât Jupiter a fost descoperită de cercetători

 
Foto: kidscosmos.org
Foto: kidscosmos.org
Oamenii de ştiinţă au observat o planetă din afara galaxiei noastre, cu o masă de circa şase ori mai mare decât cea a planetei Jupiter.
Cercetătorii de la Institutul Naţiona de Fizică Nucleară (INFN) din Italia susţin că aceasta este prima planetă descoperită în afara Căii Lactee. Corpul observat este situat în galaxia Andromeda.

Ei au folosit o nouă metodă de observare a spaţiului, numită "microlensing" sau "lensing gravitaţional", relatează telegraph.co.uk. Metoda depinde de alinierea unor corpuri în spaţiu, astfel încât astronomii au destul de puţin timp să tragă concluzii. Mai mult, având în vedere că alinierea aceloraşi corpuri se întâmplă extrem de rar, oamenii de ştiinţă nu pot reveni pentru studierea în detaliu a unei planete.


"Tehnologia ne permite să observăm planete comparabile ca mărime cu Jupiter în alte galaxii. Este o descoperire excepţională", declară dr. De Paolis, unul dintre cercetătorii INFS.

Jupiter este cea mai mare planetă a sistemului nostru solar, cu un diametru de 11 ori mai mare decât cel al Pământului.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?