O nouă taxă intră în vigoare duminică. Ce contribuabili vor trebui să o plătească

 
O nouă taxă intră în vigoare duminică. Ce contribuabili vor trebui să o plătească
O nouă taxă intră în vigoare duminică. Ce contribuabili vor trebui să o plătească

Ultimele modificări aduse Codului Fiscal, publicate deja în Monitorul Oficial, prevăd instituirea unei noi taxe începând cu acest an, pe anumite venituri care trebuie incluse în Declaraţia Unică.Concret, câştigurile din transferuri de criptomonede vor fi considerate venituri din alte surse, care, dacă depăşesc o anumită limită anuală, vor fi impozitate începând din 2019, se arată în actul normativ care se va aplica de duminică.

Mai precis, câştigurile din criptomonede din 2019 se vor declara în 2020, explică avocatnet.ro. În momentul de faţă, Codul fiscal prevede că veniturile din alte surse, pe lângă cele prevăzute expres în Codul fiscal, pot conţine şi alte venituri decât cele prevăzute expres.


În schimb, Legea nr. 30/2019, care a apărut joi în Monitorul Oficial şi se va aplica de duminică, va include în mod expres câştigurile din trasferuri de criptomonede în categoria veniturilor impozabile din alte surse, scrie adevarul.ro.

Plata impozitului se va face de către persoana care realizează venituri din transferurile de monede virtuale prin aplicarea unei cote de 10% asupra câştigului realizat.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?