O nouă ipoteză în cazul accidentului de microbuz în care au murit 9 oameni (FOTO)

Tatăl unuia din tinerii morţi în accidentul din Neamţ era în urma microbuzului. A văzut tot!

O nouă ipoteza este luată în calcul drept posibilă cauză a accidentului tragic în urma căruia 9 bărbaţi au murit înecaţi, dupa ce microbuzul în care se aflau a plonjat în apele Bistriţei.Specialştii analizează posibilitate ca una dintre roţi să nu se fi desprins accidental, ci pentru că n-a fost bine fixată în şurubui, scrie tvneamt.ro.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, ar exista indicii că pe traseu, microbuzul ar fi făcut pană, iar soferul a înlocuit roata fără să strângă bine cele 5 prezoane (suruburi).
 
Ipoteza este susţinută de faptul că un singur prezon a rămas, rupt, în butucul roţii, deci este foarte posibil ca celelalte patru să se fi defiletat pe rând, în mers. Aşa se face că roată a ajuns să se ţină într-un singur şurub, care s-a rupt şi a provocat schimbarea de direcţie încheiată cu tragicul accident. 
 
Vineri, scafandrii au căutat, din nou, în canalul de aducţiune al Bistriţei, roata lipsă a autovehiculului, însă fără succes. 
 
Pe lângă viteză şi defecţiunea tehnică, încărcătura peste limitele tehnice ale autoutilitarei (cel puţin 150 de kilograme în plus)  a contribuit intr-o proporţie foarte mare la finalul tragic, pentru că pasagerii au fost blocaţi între bagaje.

De asemenea, faptul că urmele de frâne se întind pe o distanţă de aproximativ 40 de metri arată că este foarte puţin probabil ca tânărul şofer să fi adormit.

În accidentul produs joi dimineaţă, în zona localităţii nemţene Viişoara, 9 din cei 10 ocupanţi ai unui microbuz au muri înecaţi. Oamenie se întorceau de la muncă din judeţul Arad, pentru a petrece Paştele alături de familii.

sursă foto: tvneamt.roAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?