O noapte alături de un urs polar, distracţia care face furori în Franța

 

O grădină zoologică din Franța le oferă vizitatorilor posibilitatea să petreacă o noapte în apropierea viziunii ursului polar pentru a-i urmări apariția, relatează miercuri AFP, potrivit AGERPRES.

Lansată în octombrie de grădina zoologică La Fleche, inițiativa "O noapte cu ursul polar" face furori. La dispoziția vizitatorilor este pusă o cabană de trei stele, cu geamuri mari de sticlă cu vedere spre vizuina ursului Taiko.

Prevăzută pentru șase persoane, cabana este rezervată complet până la sfârșitul anului 2015, în pofida prețului piperat de cel puțin 200 de euro pentru un adult. Este o nouă strategie a grădinilor zoologice franceze, prin care încearcă să-și asigure viitorul.


Cabana este din lemn, mobilată cu gust, fiind prevăzută cu șemineu și jacuzzi pe terasă. Geamurile uriașe dau spre bazinul ursului Taiko și a consoartei sale Katinka, care pot fi admirați înotând direct din pat. Șampania și masa sunt opționale.

Și pentru ca atmosfera să fie în ton, noaptea este punctată de urletele lupilor și de răgetele leilor. "Ideea este ca vizitatorii să se simtă în mijlocul animalelor", a asigurat proprietarul grădinii zoologice, Stéphane Da Cunha.

Alte șase cabane urmează să fie inaugurate până în 2016, înainte de marele "proiect de savană africană" ce prevede deschiderea unui complex hotelier destinat clientelei de afaceri.

Grădina zoologică La Fleche (Ținutul Loarei, nord-vestul Franței), care datează din 1946 și numără în prezent circa 1.200 de animale din 120 de specii, era în criză de vizitatori când s-a deschis prima cabană, în 2013. Apoi a început să fie intens vizitată, numărând în prezent opt cabane, din care pot fi văzuți lupi, tigri și lemurieni, într-un decor potrivit pentru aceste animale.

Investiția în aceste cabane ar trebui să fie recuperată în câțiva ani datorită unei rate de ocupare de 100%, preconizează domnul Da Cunha.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?