O navă de transport a naufragiat în largul Scoţiei. Echipajul este dat dispărut

 

O navă cargo înmatriculată în Cipru a naufragiat în largul Scoţiei, aparent din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, iar căutările pentru găsirea celor opt membri ai echipajului au fost întrerupte în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Nava Cemfjord, care a naufragiat la aproximativ 25 de kilometri în largul Wick, în nord-estul Scoţiei, a fost văzută de un feribot în jurul orei 14.30 GMT (16.30 ora României). Ultima poziţie a navei a fost înregistrată vineri, la ora 13.15 GMT (15.15 ora României).

Mai multe vapoare de salvare, alte nave şi elicoptere sunt implicate în operaţiunile de căutare, care vor fi reluate duminică.

Compania maritimă Brise of Hamburg, proprietara vaporului, a confirmat într-un comunicat că echipajul format din opt persoane, şapte polonezi şi un filipinez, este dat dispărut "în urma unui accident grav". "Nu a fost primit niciun apel de salvare", potrivit comunicatului, care anunţă condiţii meteorologice dificile, cu rafale puternice de vânt.

Bill Farquhar, un oficial din cadrul celei mai apropiate staţii de salvare, a confirmat pentru BBC condiţiile meteo nefavorabile. Construită în 1984, nava de 83 de metri lungime a trecut cu succes de ultima inspecţie în decembrie, a anunţat Brise of Hamburg.

Nava transporta circa 2.000 de tone de ciment din Aalborg (Danemarca) la Runcorn, în apropiere de Liverpool, pe coasta de nord-vest a Angliei, unde urma să ajungă luni.

Sursa: Mediafax

 

Subiecte pe aceeași temă



Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?