O mănăstire vrea să ridice un bloc de 5 etaje în centrul Bucureştiului

 
Mănăstirea Samurcăşeşti, Ciorogârla
Mănăstirea Samurcăşeşti, Ciorogârla

Manastirea Samurcasesti a dat in judecata Consiliul General al Municipiului Bucuresti deoarece municipalitatea refuza sa ii permita construirea unui bloc de 5 etaje pe un spatiu verde de 1.390 mp de pe bd. Regina Maria din Capitala.

Terenul apartine bisericii, iar pentru edificarea blocului de 5 etaje ce ar urma sa adaposteasca birouri si spatii comerciale aceasta s-a asociat cu un dezvoltator imobiliar.

Manastirea Samurcasesti a cerut, in 2009, Primariei Capitalei sa ii aprobe un Plan Urbanistic Zonal care sa ii permita sa ridice in asociere cu un investitor privat un bloc cu doua subsoluri, parter, mezanin, si 5 etaje pe terenul pe care il detine pe bd. Regina Maria nr. 13, chiar langa biserica Samurcasesti.

In documentatiile de urbanism terenul, respectiv planul urbanistic al zonei protejate, terenul figureaza ca spatiu verde. In plus, la fata locului se poate vedea clar ca pe teren se afla mai multi arbori.

Ministerul Dezvoltarii a refuzat sa emita aviz favorabil pentru aceasta constructie, motivand ca terenul pe care se doreste edificarea blocului cu 5 etaje este incadrat conform Planului Urbanistic Zonal Zone Construite Protejate, adoptat prin Hotararea C.G.M.B. nr. 279/21.12.2000, in Zona Protejata nr. 9 - Regina Maria si figureaza ca "spatiu verde amenajat". Astfel ca Planul Urbanistic Zonal nu a putut fi supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Din aceasta cauza, Manastirea Samurcasesti a dat in judecata Consiliul General al Municipiului Bucuresti in 2012.

Mai multe pe Hotnews.ro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?