O grupare de spărgători din Galaţi a jefuit 31 de sedii de firmă în Franţa

 
O grupare de spărgători din Galaţi a jefuit 31 de sedii de firmă în Franţa
O grupare de spărgători din Galaţi a jefuit 31 de sedii de firmă în Franţa

O grupare de spărgători din Galaţi a fost reţinută miercuri, 5 decembrie, după ce a jefuit 31 de sedii de firmă în Franţa, în perioada 2013-2017.În baza unei comisii rogatorii internaţionale, anchetatori români şi francezi au efectuat şapte percheziţii domiciliare şi au pus în executare şase mandate de aducere. Descinderile au avut loc pe raza localităților Târgu Bujor, Umbrărești, Moscu, Pechea, Berești și Galaţi.

Mod ingenios de operare

Acţiunea a vizat activitatea unei grupări de criminalitate itinerantă, formată din cetăţeni români din judeţul Galaţi. Gruparea a comis numeroase furturi din societăţi comerciale pe teritoriul Franţei, prejudiciul total fiind de aproximativ 400.000 de euro. Românii rupeau sau tăiau, în timpul nopţii, acoperişurile clădirilor în care erau amplasate firmele vizate şi sustrăgeau sumele de bani păstrate peste noapte în casele de marcat. În acest fel, gălăţenii au comis 31 de furturi, prejudiciul fiind estimat fără a lua în calcul distrugerile cauzate clădirilor.

Din componenţa grupului infracţional s-a stabilit că fac parte doi fraţi din orașul Târgu Bujor, lideri de grup, şi alţi doi bărbaţi, din comuna Vlădești, respectiv, oraşul Bereşti. Persoanele identificate au fost audiate, iar pe numele lor au fost emise mandate de arestare internaţională. În momentul de faţă, cei patru se află în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Galaţi, în aşteptarea unei decizii definitive de extrădare.

Mai multe detalii pe realitateadegalati.net

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?