Furtunile au făcut ravagii în ţară: "Aşa ceva nu am văzut de când mă ştiu"

 
NOWCASTING. Avertizare cod galben de furtună
NOWCASTING. Avertizare cod galben de furtună

Judeţul Constanţa s-a aflat vineri sub atenţionare cod galben de precipitaţii, în intervalul orar 15.15 - 18.55, timp suficient pentru ca mai multe localităţi să fie date peste cap: străzi inundate ori blocate de copacii căzuţi la pământ, maşini distruse, plaje răvăşite, scrie replicaonline.ro.  Furtunile au lovit şi alte regiuni ale ţării. Pe lângă intervenţia poliţiştilor locali, cum a fost cazul celor din sudul litoralului, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă al MAI a mobilizate peste 200 de oameni în teren, majoritatea pompieri militari. Au fost gestionate, de către dispeceratul inspectoratului, 126 de apeluri, primite prin sistemul unic de urgenţă 112, în intervalul orar 18.19 - 21.57, concretizate în 64 de cazuri. Astfel, Secţia de Pompieri Mangalia şi Staţia de Pompieri Tuzla intervin pentru degajarea zonelor unde au căzut copaci, atât pe străzi, cât şi pe autoturisme staţionate în municipiul Mangalia şi staţiunile Saturn, Jupiter, Venus, Olimp, Neptun şi Cap Aurora, au transmis pompierii.

Cel mai grav afectat de condiţiile meteo a fost municipiul Mangalia, unde mai multe maşini au fost distruse de copacii smulşi din rădăcini, iar câteva gospodării au fost inundate. În perioada codului galben de vijelii a fost de groază. Aşa ceva nu am văzut de când mă ştiu. Cerul era negru, furtuna a dărâmat mai mulţi copaci: unul a căzut pe două maşini în Venus, în Saturn alte două maşini sunt avariate din cauza unui copac... În total, credem că sunt circa 8 maşini avariate numai în staţiuni. Aparţin turiştilor veniţi în sudul litoralului, a declarat, pentru Replica de Constanţa, Dan Vucea, adjunctul şefului Poliţiei Locale Mangalia. 

Citeşte mai mult pe replicaonline.ro

Furtunile din ultimele zile au lăsat un adevărat dezastru în urma lor şi în alte zone ale ţării. În Dâmboviţa, ploile torenţiale au inundat sute de curţi şi case din 12 localităţi. 32 de comune au rămas fără curent electric, după ce vântul puternic a doborât copaci sau a provocat avarii în reţeaua de alimentare. Afectat a fost şi oraşul Drăgăşani, din judeţul Vâlcea, unde zeci de case, un depozit şi staţia de alimentare cu apă a oraşului au fost inundate. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

3 0
Sa taie si ultimul copac
12 Jul 18:07
Acum ce va plangeti ? Luati la intrebari primarii ahtiati dupa afaceri cu Mafia Lemnului, ca au taiat copacii de pe marginea drumurilor ce formau bariera verde de protectie a localitatilor . Luati si pe cei care au defrisat in mod criminal si au aprobat defrisarea codrilor nostri dar si a copacilor din parcuri. Isi bat joc de viata oamenilor si putin le pasă
Răspunde
8 -3
Dascălu D. Paul
12 Jul 12:29
Anul acesta 2014 este un an foarte capricios. Cred că se datorează activităţii mai intense decît în mod obişnuit a Soarelui,dar şi a experienţelor nucleare din Cosmos din anii trecuţi. Mai cred că şi actualii cetăţeni ai planetei sunt vinovaţi din cauza poluării intense produse de mulţimea de automobile, tiruri,camioane, camionete, avioane, rachete, incendii numeroase, a defrişărilor foarte mari de păduri,vegetaţie în general.Din punct de vedere religios se poate interpreta ca o pedeapsă dată de Dumnezeu, ca răspuns la răutăţile diavoleşti pe care mulţi oameni le comit precum: războaie, omoruri,furturi tîlhării,minciuni,înşelătorii,adultere,prostituţii, lipsa de respect faţă de părinţi,copii,rude şi în general faţă de aproapele nostru în sens samarinean.Cred că este foarte bine să ne schimbăm atitudinea negativă atît faţă de oameni şi animale cît şi faţă de natura înconjurătoare pe care trebuie să o protejăm astfel ca şi ea să ne protejeze pe noi.Sunt oameni care trăiesc pe lîngă lei fără ca să fie atacaţi de aceştia, deoarece se poartă frumos cu ei, adică îi hrănesc,îi mîngîie,îi spală, le acordă asistenţă sanitară mai ceva decît cîinilor domestici.În astfel de cazuri şi leii respectivi îi respectă pe îngrijitorii lor, considerîndu-i ca stăpîni.Şi natura se va purta la fel cu oamenii, dacă oamenii vor avea grijă de ea şi nu o vor mai agresa, conform legii acţiunii şi reacţiunii forţelor din dinamică. Să auzim de bine şi de foarte bine măcar de acum înainte!
Răspunde
5 -5
Dascălu D. .Paul
12 Jul 11:50
Anul acesta 2014 este un an foarte capricios.Cred că se datorează activităţii mai intense decît în mod obişnuit a Soarelui, dar şi expeienţelor nucleare din Cosmos din anii trecuţi. Cred eu că şi actualii cetăţeni ai planetei sunt vinovaţi din cauza poluarii intense produse de automobile,tiruri,camioane,camionete,avioane,rachete,incendii numeroase,defrişărilor foarte mari de păduri, vegetaţie în general. Din punct de vedere religios se poate interpreta ca o pedeapsă dată de Dumnezeu ca răspuns la răutăţile diavoleşti pe care mulţi oameni le comit ca: omoruri,furturi,minciuni,înşelătorii,adultere, lipsa de respect pentru părinţi,copii, rude şi în general pentru aproapele nostru în sens samaritean.Cred că este foarte bine să ne schimbăm atitudinea negativă atît faţă de oameni,animale dar şi faţă de natura înconjurătoare pe care trebuie să o protejăm astfel ca şi ea să ne protejeze pe noi.Sunt oameni care trăiesc pe lîngă lei fără să fie atacaţi de aceştia,deoarece se poartă frumos cu ei adică îi hrănesc,îi mîngîie,îi spală, le acodă asistenţă sanitară mai ceva decît pe cîini . În astfel de cazuri şi leii respectivi îi respectă pe astfel de îngrijitori considerîndu-i ca stăpînii lor. Şi natura se va purta la fel cu oamenii, dacă oamenii vor avea grijă de ea, şi nu o vor mai agresa! Să auzim de bine şi de foarte bine măcar de acum înainte!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?