O elevă a grupului şcolar Ferdinand I din Curtea de Argeş a fost premiată la un concurs al CE

 
Foto: RTV
Foto: RTV
Raluca Maria Ionescu, elevă la grupul şcolar Ferdinand I din Curtea de Argeş, se numără printre cei 27 de câştigători care vor fi invitaţi, în aprilie, la Bruxelles, pentru a primi un premiu pentru cea mai bună traducere, în urma concursului "Tineri traducători", a anunţat vineri Comisia Europeană.

Eleva din Argeş a primit premiul pentru o traducere din engleză în română. "Sunt încântat să constat că şcolile din întreaga Europă au primit concursul cu atâta entuziasm. Concursul reprezintă o adevărată provocare pentru verificarea cunoştinţelor lingvistice dobândite în şcoală. În acelaşi timp, elevii îşi fac o idee despre ceea ce înseamnă să lucrezi ca traducător", a explicat comisarul european pentru multilingvism, Leonard Orban, cel care îi va premia pe elevi.

Traducerile din cadrul concursului "Juvenes Translatores" ("tineri traducători") au fost notate de traducători şi revizori profesionişti din cadrul Direcţiei Generale Traduceri (DGT) a Comisiei Europene. Ei au acordat o notă apropiată de cea maximă pentru 10% dintre elevi.
"Traducerile, realizate în condiţii de anonimitate, au fost notate de către un vorbitor nativ al limbii în care a fost tradus textul. Apoi, un comitet prezidat de directorul general al DGT a ales cea mai bună traducere din fiecare stat membru", se arată în comunicatul Comisiei.


Cei 27 de câştigători vor efectua o excursie de trei zile la Bruxelles, alături de un adult însoţitor, pentru a primi un premiu şi un certificat, în cadrul unei ceremonii speciale de premiere care se va desfăşura în 3 aprilie.

La concursul desfăşurat în noiembrie 2008 au participat 2.247 de elevi din 593 de şcoli din UE.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?