O ecuaţie care poate să prezică "fericirea de moment", elaborată de cercetători

 
O ecuaţie care poate să prezică "fericirea de moment", elaborată de cercetători
O ecuaţie care poate să prezică "fericirea de moment", elaborată de cercetători
FOTO: www.abc.net.au

O ecuaţie care poate să prezică "fericirea de moment" a fost elaborată de cercetătorii în matematică de la University College din Londra.

Se ştie de multă vreme că fericirea depinde de multe circumstanţe şi de mulţi factori din viaţa de zi cu zi. Cercetătorii britanici au iniţiat un studiu cu scopul de a elabora o ecuaţie care poate să prezică fericirea de moment. Ei au descoperit că participanţii la studiul lor erau cel mai fericiţi atunci când se descurcau mai bine decât se aşteptau, în timpul unor sarcini din categoria "risc-recompensă".

Imagistica cerebrală a dezvăluit, totodată, că scorurile ridicate obţinute la testele ce vizează cuantificarea nivelului de fericire sunt corelate cu zonele cerebrale asociate cu starea de bună , informează bbc.co.uk.

Cercetătorii britanici, al căror studiu a fost publicat în PLOS Journal, spun că această ecuaţie ar putea fi folosită pentru monitorizarea pe scară largă a tulburărilor de dispoziţie şi a nivelului de fericire în rândul populaţiei.

"Putem să analizăm decizii şi rezultate din trecut şi să prezicem cu exactitate cât de fericiţi veţi spune că sunteţi în orice moment din viitor", a declarat profesorul Robb Rutlege de la University College London, coordonatorul studiului.

"Creierul încearcă să îşi dea seama ce trebuie să faceţi pentru a primi recompensa, aşadar toate deciziile, aşteptările şi rezultatele obţinute reprezintă informaţii pe care el le foloseşte pentru a se asigura că veţi lua decizii bune în viitor. Toate aşteptările recente se combină cu recompensele primite pentru a determina nivelul vostru actual de fericire", a explicat cercetătorul britanic.

Citeşte mai mult pe mediafax.ro.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Adi Wsp
07 Aug 08:42
iar isi fac publicitate cu ozn astia?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?