O decizie CCR îi interzice lui Tudorel Toader să emită Ordonanța care-l scapă pe Dragnea

 
Toader, ordonanţă-şoc: ANULEAZĂ toate condamnările de la ÎCCJ din ultimii 4 ani
Toader, ordonanţă-şoc: ANULEAZĂ toate condamnările de la ÎCCJ din ultimii 4 ani

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat proiectul unei Ordonanțe de urgență care va deschide calea revizuirii dosarelor cu politicieni judecați în ultimii 5 ani de Înalta Curte de Casație și Justiție. Printre cei care ar putea beneficia de OUG-ul fără precedent se află și liderul PSD, Liviu Dragnea.Curtea Constituțională i-a interzis deja lui Tudorel Toader să emită ordonanța pe care a anunțat-o, scrie jurnalistul Liviu Avram pe pagina sa de Facebook.

"Ia uitați ce zicea CCR într-o decizie din 2017: „Legiuitorului îi este INTERZIS să supună hotărârile judecătoreşti definitive unor noi căi de atac reglementate după pronunţarea acestora. Adăugarea unui nou motiv de revizuire după pronunţarea hotărârii NU POATE PRODUCE NICIUN EFECT, prin prisma aplicării legii în timp, cu privire la hotărârea judecătorească deja pronunţată", explică jurnalistul specializat pe teme de justiție.

Magistrații reacționează dur după anunțul lui Toader despre OUG-ul cu reviziuirea sentințelor

Pentru întreaga demonstrație, Liviu Avram trimite la un articol publicat pe site-ul Politeia.org.ro.

"Soluția ca ordonanța să NU fie aplicată, chiar dacă va fi emisă: judecătorii pur și simplu să o ignore, dându-i în cap cu câteva decizii ale CEDO și ale CCR („nu poate produce niciun efect", nu?). Dar pentru asta trebuie judecători adevărați, nu cozi de mătură", a mai scris jurnalistul:

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Numia hotărărea defintiva poate fi revizuită,maiestre de scandal
22 Jan 12:30
Jurist trecut prin facultate cu mita de la hastagi,revizuirea este o cale extrordinară/să vă explic cuvântul ,sau luati un DEX/,care se refera ,chiar se referă ,numai la hotârâri definitive„Legiuitorului îi este INTERZIS să supună hotărârile judecătoreşti definitive unor noi căi de atac reglementate după pronunţarea acestora.”Aveti termeni neînțlesi/ căi noi de atac/ ,apelati la hastagi ,ei va explică,nu mintiti poporul/care are nesansa să vă citească/
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?