O companie canadiană a obţinut licenţă de exploatare a aurului de la Rovina

 

Compania canadiană Carpathian Gold a obţinut licenţă de exploatare a aurului de la Rovina din partea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale. Concesiunea de la Rovina este situată în Munţii Apuseni, la circa 20 de kilometri de Roşia Montana. Licenţa de exploatare este pe o perioadă de 20 de ani, prin intermediul subsidiarei Samax România.

Potrivit legislaţiei din România, licenţa va intra în vigoare după evaluarea finală de către mai multe departamente guvernamentale şi după publicarea în Monitorul Oficial.

Este pentru prima oară când România acordă o licenţă pentru exploatarea metalelor fără implicarea unei companii de stat. Carpathian Gold are ca principale activităţi producţia de aur de la exploatarea Riacho dos Machados Gold din Brazilia, la care este singurul proprietar.

În 2013, subsidiara din România a Carpathian Gold, Samax Romania, înregistrată la Baia Mare, a obţinut venituri de 9,2 milioane de lei si un profit de 3,5 milioane de lei, potrivit celor mai recente date disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Cris
30 May 13:10
Pur si simplu...fără o companie de stat românească...Ce înseamna acest lucru? Se vinde tot ce se poate la străini...copii noștri vor cerși și în propria țară tot străini. Bunurile țării să rămână în țară. Nu avem acum capacitate de a le exploata, vom avea în viitor dar nu să fie vândute la străini. Politicieni trădători și vânzători de țară...niște criminali
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?