Descoperire uluitoare: arheologii au găsit semnele unei civilizații necunoscute în Brazilia

 
Figuri geometrice văzute pe Google Earth
Figuri geometrice văzute pe Google Earth
Figuri geometrice văzute pe Google Earth Figuri geometrice văzute pe Google Earth Figuri geometrice văzute pe Google Earth

Urmele unei civilizaţii necunoscute, datând din urmă cu mai multe sute de ani, au fost descoperite de o echipă de arheologi în Amazonia, cu ajutorul serviciului Google Earth.

Peste 200 de structuri circulare şi dreptunghiulare au fost descoperite în inima pădurii amazoniene, după ce acel teritoriu a fost supus unei despăduriri accelerate.

Descoperirea a fost făcută în apropiere de graniţa dintre Brazilia şi Bolivia, unde defrișările au fost realizate pentru a asigura nevoile alimentare ale fermelor de animale din regiune. 

Cu ajutorul Google Earth, arheologii au descoperit numeroase şanţuri şi gropi, care au adâncimi cuprinse între 1 şi 4 metri şi lăţimi cuprinse între 11 şi 12 metri, potrivit Descopera.ro.

Cercetătorii au descoperit de asemenea fragmente de ceramică, pietre sculptate şi alte elemente care atestă existenţa în regiune a unor aşezări umane.

Deşi nu toate siturile descoperite conţin artefacte, oamenii de ştiinţă au declarat că unele dintre ele ar fi avut funcţiuni protocolare, în timp ce altele ar fi putut fi rămăşiţe ale unor structuri defensive.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Neagu Mircea
21 Jun 21:20
Probabil , acele Santuri , de la Marginea Suprafetelor Dretunghiulare , sa fi fost folosite pentru colectarea Apei de Ploaie , si pentru Irigatii ? Placile ceramice sunt si pe Suprafata Santului in forma Dreptunghiulara ? Suprafata Dreptunghiulara ( Unde este Pamant ) , este si in Panta ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?