O chinezoaică îşi caută "soţul dispărut": merge 100 de km pe jos, cu copilul în braţe

Marş de 100 km pentru viaţă şi adevăr
Marş de 100 km pentru viaţă şi adevăr
Marş de 100 km pentru viaţă şi adevăr Marş de 100 km pentru viaţă şi adevăr Marş de 100 km pentru viaţă şi adevăr Marş de 100 km pentru viaţă şi adevăr Marş de 100 km pentru viaţă şi adevăr

Soţia unui avocat chinez arestat de regimul comunist de la Beijing a trecut la o formă de protest mai puţin obişnuită. Femeia a plecat într-un marş de 100 de kilometri pentru a primi răspunsuri despre soţul de care nu mai ştie nimic de peste 1000 de zile (aproape 3 ani).Li Wenzu merge pe jos de la Beijing la Tianjin, unde bănuieşte că se află soţul ei Wang Quanzhang, scrie BBC News.

Femeia a declarat pentru BBC că nici măcar nu mai ştie dacă soţul ei trăieşte. Avocatul Wang a fost reţinut în august 2015 în timpul unui protest amplu în cadrul căruia au fost arestaţi peste 200 de activişti pentru drepturile omului.

Activiştii acuză regimul de la Beijing că distrugerea protestului "709" (după data la care protestul a început, 9 iulie) este un semn al intoleranţei partidului unic sub conducerea preşedintelui Xi Jinping.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?