O cerere romantică ce s-a terminat cu închisoare

 

Un tânăr din Iran și-a cerut partenera de soție, pe stradă, în fața unui magazin. N-au apucat să se bucure, pentru că au fost săltați de poliție, din cauză că și-au arătat semne de afecțiune în public, încălcând astfel legile islamice din Iran. Până la urmă, cei doi tineri însurăței au fost eliberați pe cauțiune.Doi tineri au fost arestați în Iran, după ce s-au logodit în public în fața unui magazin. După ce femeia a spus da, și-a îmbrățișat partenerul, iar mulțimea îi aplaudă pe cei doi fericiți.

Însă, nici nu au apucat să se bucure de eveniment deoarece au fost imediat arestați de poliție pentru că au arătat semne de afecțiune în public, încălcând astfel legile islamice din Iran, scrie BBC.

Mahmoud Khalaji, comandantul adjunct al poliției din provincia Markazi, a declarat agenției iraniene de știri Fars că cuplul a fost reținut la “cererea publicului”.

El a afirmat că au fost reținuți pentru “comportament indecent în public, care este o influență a culturii occidentale degenerate”.

Khalaji a adăugat că, până la urmă, au fost eliberați pe cauțiune.

Incidentul a declanșat o dezbatere pe social media cu privire la astfel de gesturi făcute în spațiul public și restricțiile sociale ale Iranului.

“Bieții de ei, în loc să sărbătorească, au ajuns la poliție”, a scris un utilizator, pe Twitter.

“Este ridicol”, a scris un altul. “De ce să faci spectacol dintr-un eveniment atât de personal cum ar fi căsătoria?”

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?