O bătrână a returnat bibliotecii o carte împrumutată înainte de război

 
Foto: wikimedia.org
Foto: wikimedia.org
O carte împrumutată în perioada celui de-al doilea Război Mondial a fost înapoiată după 70 de ani unei biblioteci din estul Londrei.

Iris Chadwich, acum în vârstă de 83 de ani, cea care a împrumutat cartea cu partituri din opereta "Rose Marie" de la Biblioteca  Cubitt Town, în 1939, ar fi trebuit să plătească o taxă de întârziere a înapoierii în valoare de 2.500 de lire. Când a luat volumul de la bibliotecă se percepea o taxă de 10 peny pentru fiecare zi de întârziere de la data stabilită pentru înapoiere.

După şapte decenii, timp în care volumul a stat pe taburetul din faţa pianului la care studia în copilărie, Chadwich a găsit-o când făcea curat în casă. În primul moment s-a gândit să o doneze unui organizaţii de caritate, dar imediat şi-a dat seama că cel mai corect ar fi să o înapoieze bibliotecii de la care a împrumutat-o când era copil. "Am luat-o în braţe după mult timp, m-am bucurat mult că am găsit-o, pentru că pur şi simplu este parte a copilăriei mele. Tot atunci mi-am amintit şi de profesorul de pian la a cărui sugestie am împrumut partiturile de la bibliotecă."

În momentul de faţă biblioteca de la care a fost împrumutată cartea nu mai percepe o taxă pe fiecare zi de întârziere, ci pur şi simplu nu îi mai permite să împrumute cărţi timp de trei luni de zile celui care nu a adus volumul la timp.  

Reprezentantul bibliotecii Rofique Ahmed a comentat gestul femeii ca fiind " cea mai bună dovadă că niciodată nu e prea târziu să înapoiezi o carte".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?