O nouă lovitură dură pentru grupul Volkswagen

 

Scădere majoră a vânzărilor de mașini Volkswagen pe piața americană.

Vânzările grupului Volkswagen pe piața americană au scăzut în noiembrie cu 25%, după ce diviziile sale premium Audi și Porsche au recunoscut că au instalat în SUA softul care permitea mașinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu și în timpul operațiunilor normale, transmite Agerpres.

Luna trecută, livrările au scăzut la 23.882 de vehicule, comparativ cu 31.725 de unități vândute de toate brandurile Volkswagen în noiembrie 2014. Declinul reflectă oprirea vânzărilor tuturor vehiculelor echipate cu motoare TDI de doi litri cu patru cilindri și motoare V6 de trei litri, a anunțat grupul german.

Scandalul motoarelor trucate, cel mai grav din istoria Volkswagen, a izbucnit în 18 septembrie, iar VW a pierdut peste 20 miliarde de euro din capitalizarea bursieră. În septembrie și octombrie, vânzările grupului Volkswagen pe piața americană au crescut ușor.

În perioada ianuarie — noiembrie 2015, livrările grupului pe piața din SUA au scăzut cu 4%, la 318.484 vehicule.

De asemenea, grupul Volkswagen a anunțat că va rechema la service 324.000 de vehicule diesel în India, echipate cu motoare ce conțin softul controversat. Rechemările includ modelele VW, Skoda și Audi.

Marți, agenția de evaluare financiară Standard & Poor's a revizuit în scădere ratingul de credit al VW, de la 'A minus' la 'BBB plus'. Și agențiile de evaluare financiară Moody's și Fitch au retrogradat calificativul atribuit grupului german, din cauza scandalului emisiilor.

Recent, Audi a recunoscut în fața autorităților de reglementare din SUA că vehiculele sale diesel cu motor de trei litri utilizează trei programe software care nu au fost dezvăluite anterior. Unul dintre aceste sisteme electronice speciale ar fi putut fi utilizat pentru evitarea standardelor referitoare la poluare, conform reglementărilor din SUA.

Anterior, reprezentanții Volkswagen au dat asigurări că scandalul emisiilor este legat doar de motoarele diesel de doi litri pe care le produce VW și au dezmințit că motoarele mai mari, fabricate de Audi, ar fi suspecte.

Softul afectează 85.000 de modele Audi, Volkswagen și Porsche vândute începând cu 2009 în SUA.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?