O altă "angajată fictivă" dintre oamenii lui Dragnea, înfundată de DNA

 
Liviu Dragnea, magicianul "angajărilor fictive"
Liviu Dragnea, magicianul "angajărilor fictive"

Cristina Neamţu, fosta consilieră a lui Liviu Dragnea la Ministerul Fondurilor Europene până în 2015, ar fi încasat 43 de mii de lei timp de nouă luni la Compania Națională Aeroporturi București, deși nu s-ar fi prezentat deloc la serviciu.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) o acuză pe Cristina Neamțu că și-ar fi încasat salariul pentru o durată de 432 ore, dar în realitate femeia a fost prezentă la job doar 56 de minute!

DNA a trimis-o azi în judecată pe Cristina Neamțu împreună cu directorul C.N.A.B. de la momentul angajării fictive, Sorinel Ciobanu.

Acesta din urmă ar fi dispus angajarea inculpatei Neamțu Cristina Elena, începând cu data de 06 octombrie 2015, în postul de referent de specialitate în cadrul Serviciului Relații Externe, "deși știa că inculpata nu se va prezenta niciodată la locul de muncă".

După terminarea perioadei de probă, șeful Companiei Aeroporturi București ar fi aprobat un raport și ar fi emis o decizie din care rezulta că "inculpata Neamțu Cristina Elena și-ar fi îndeplinit cu seriozitate atribuțiile de serviciu, propunându-se continuarea activității pe postul de referent de specialitate în cadrul Serviciului Relații Externe".

Mai mult, directorul CNAB ar fi permis ca inculpata Neamțu Cristina–Elena să folosească autoturismul instituției în interes personal și ar fi permis ca Serviciul Financiar să achite plata drepturilor salariale și contravaloarea transportului către inculpata Neamțu Cristina.

"Urmarea acestei conduite ar fi fost prejudicierea C.N.A.B. SA și totodată obținerea unui folos patrimonial necuvenit de către inculpata Neamțu Cristina Elena, constând în salariul, contravaloarea transportului și folosirea autoturismului instituției, în valoare totală de 70.857 lei", se arată în referatul DNA.

Potrivit unor surse din PSD citate de G4Media.ro, Cristina Neamţu lucra în primăvara acestui an la secretariatul general al partidului.

Datele privind angajarea fictivă a consilierei lui Dragnea au apărut inițial într-un într-un raport întocmit de corpul de control al fostului ministru al transporturilor Felix Stroe, fiind menționat alături de alte trei persoane care ar fi fost angajate doar cu numele la Compania de Aeroporturi.

Fostul șef al PSD Liviu Dragnea a fost condamnat în luna mai la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul "angajărilor fictive" de la Protecția Copilului Teleorman.

Dosarul viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi a Anisei Niculina Stoica la DGASPC Teleorman, procurorii demonstrând că acestea lucrau de fapt la sediul PSD Teleorman.

Potrivit DNA, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul organizaţiei PSD Teleorman.

DNA mai susţinea că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Procurorii afirmau că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.
Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Saraca, si “infundata” si cu banii luati !!!
04 Oct 06:42
Asta e ca si o prostituata platita cu bani falsi !!!
Răspunde
0 0
Companiile de stat PARAZITATE de ciurdele de fufe ale politicienilor !!!
01 Oct 17:01
Cind vezi atita risipa financiara incredibila nu poti sa nu te intrebi cum au “platit” fufele astea analfabete babuinilor obsedati care le-au numit sau imputernicit pe pozitii false in companiile de stat falimentare !!! Sa fie vorba de plata prostitutiei practicate la nivele inalte ... ????
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?