"Nuntă în Basarabia" a câştigat premiul special al juriului la Festivalul de film "Black Nights"

 
Victoria Bobu si Vlad Logigan, protagonistii unei nunţi cu peripeţii
Victoria Bobu si Vlad Logigan, protagonistii unei nunţi cu peripeţii
FOTO: cotidianul.ro

"Nuntă în Basarabia", cel de-al doilea lungmetraj semnat de regizorul Nap Toader (Napoleon Helmis) a câştigat premiul special al juriului la Festivalul "Black Nights", care s-a desfăşurat la Tallinn, Estonia, în perioada 12 noiembrie - 6 decembrie.Comitetul de selecţie al Tallinn "Black Nights" Film Festival a caracterizat pelicula "Nuntă în Basarabia" drept "foarte umană şi emoţională" prin mesajul pe care îl promovează. La rândul lui, cunoscutul producător rus Alexander Rodniansky a anunţat la gala de premiere că pelicula prezintă "un univers care celebrează bucuria de a trăi şi omenia". Rodniansky a subliniat faptul că filmul a ajutat să fie înţeleasă realitatea unei regiuni puţin cunoscute, Basarabia.

Povestea este pe cât de simplă, pe atât de tragicomică. Un tânăr dirijor român se căsătoreşte cu o balerină basarabeană. Realizând că banii strânşi la nuntă nu le vor ajunge pentru a-şi cumpăra o casă în Bucureşti, cei doi se decid să facă o a doua nuntă, de data aceasta în Basarabia, pentru a-şi lua "darul" şi de la rudele miresei. Filmul are puternice accente autobiografice, regizorul însuşi fiind, la un moment dat al vieţii sale, mire în Barasabia. Nunta e un bun prilej de abordare a realităţilor de pe ambele maluri ale Prutului, discuţiile cu tentă politică încingându-se între nuntaşi.

Filmările s-au făcut la Chişinău, în iulie 2008. Distribuţia are actori români şi basarabeni, în rolurile principale apărând tinerii Vlad Logigan şi Victoria Bobu.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?