Decizie după demiterea lui Diaconu de la şefia ANAF: Daniel Diaconescu, numit preşedinte interimar

 

După ce Dacian Cioloş l-a demis pe Gelu Diaconu din funcţia de şef al ANAF, a fost numit un preşedinte interimar în această funcţie.

Daniel Diaconescu va ocupa interimar acest post. Diaconescu este directorul General al Direcţiei Generale de Informaţii Fiscale din cadrul ANAF, anunţă Realitatea Tv. Acesta are în spate o experiență de 10 ani în domeniul administrării fiscale și a protecției intereselor financiare ale Uniunii Europene.

Reamintim că Dacian Cioloş a semnat decizia de eliberare din funcţie a preşedintelui ANAF. De asemenea, Cioloş l-a demis şi pe vicepreşedintele ANAF, Mihai Gogancea-Vătăşoiu.

Deciziile urmează să fie publicate în Monitorul Oficial şi vin după discuţii ale premierului atât cu Gelu Diaconu, cât şi cu ministrul de Finanţe. Premierul Dacian Cioloş a confirmat joi la prânz că îl va demite pe Gelu Diaconu precizând că aşteaptă o propunere de înlocuire de la ministrul de Finanţe.

Preşedintele ANAF, Gelu Diaconu, a refuzat, joi, cererea ministerului Finanţelor de a-şi prezenta demisia, calificând dosarul DNA în care este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului, alături de vicepreşedintele Mihai Gogancea-Vătăşoiu, drept "kafkian".

Dacian Cioloş a decapitat conducerea ANAF. Preşedintele şi vicepreşedintele, demisi

 Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, a cerut demisia preşedintelui ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, şi a vicepreşedintelui ANAF, Mihai Gogancea-Vătăşoiu, după ce aceştia au fost puşi sub acuzare de către DNA în dosarul deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. Diaconu şi Gogancea-Vătăşoiu sunt urmăriţi penal pentru favorizarea făptuitorului şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, a transmis DNA. Preşedintele ANAF a stat miercuri circa o oră la sediul DNA.

Gelu Diaconu explică de ce nu vrea să demisioneze de la şefia ANAF: Dosarul făcut de DNA, "kafkian"

 


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?