Un tânăr de 28 de ani a murit răpus de gripă. Bilanţul urcă la 32 decese

Gripa a făcut o nouă victimă
Gripa a făcut o nouă victimă

Gripa face noi victime în România: bilanțul crește de la o zi la alta, ajungând la cifra 32. Institutul Naţional de Sănătate Publică anunţă că, vineri, a fost confirmat încă un deces cauzat de virusul gripal, fiind vorba despre un bărbat de 28 de ani, din judeţul Iaşi, nevaccinat antigripal. Numărul total al deceselor a ajuns la 32, în sezonul 2017-2018.Creşte în continuare numărul deceselor cauzate de gripă. Un bărbat în vârstă de 28 de ani, din Judeţul Iaşi, a murit din cauza virusului gripal de tip A, acesta fiind un caz social, fără a fi vaccinat antigripal.

Numărul total de decese de la debutul sezonului 2017-2018 ajuns la 32. Numai în ultimele cinci zile au fost confirmate 14 decese cauzate de gripă.

Joi, o femeie de 62 de ani, vaccinată antigripal de data aceasta, a murit în judeţul Bihor.

Numărul total de infecţii respiratorii a depăşit 130 de mii.

De ce nu putem vorbi totuşi despre o epidemie, explică ministrul sănătăţii Sorina Pintea: "Este un sezon gripal.

Abia săptămâna trecută am depăşit nivelul minim prognozat.

Epidemia se proclamă în momentul în care timp de trei săptămâni consecutiv se depăşeşte cu 20 % nivelul maxim prognozat.

Deci nu putem vorbi despre o epidemie, dar pentru că avem un număr foarte mare de viroze respiratorii, cred că ar fi trebuit să respectăm minimele reguli şi trebuie să respectăm minimele reguli de igienă.

Sezonul se va prelungi probabil până în luna aprilie.

Deci încă ar fi eficientă vaccinarea, dar cel mai eficient mod este să ne ferim, să ne prezentăm la medicul de familie, să ne autoizolăm, să nu folosim automedicaţia, să evităm antibioticele, să respectăm minime reguli şi atunci lucrurile nu vor evolua atât de urât.", informează Rador.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?