Numărul total al pacienţilor cu gripă porcină din România a ajuns la 222

 
Foto: wordpress.com
Foto: wordpress.com
Numărul pacienţilor diagnosticaţi cu gripă porcină în România a ajuns la 222, în săptămâna 3-9 august fiind confirmate 50 de cazuri noi de infectare cu virusul A/H1N1, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii.


Din totalul cazurilor noi, cele mai multe, respectiv 20, au fost confirmate în Bucureşti, iar restul în judeţele Braşov (7 cazuri), Brăila (4), Cluj şi Teleorman (câte 3 cazuri), Dâmboviţa, Iaşi, Bacău, Constanţa şi Sibiu (câte două cazuri) şi în Argeş, Hunedoara şi Suceava (câte un caz).

Pacienţii au fost depistaţi cu gripă porcină după ce s-au întors în România din ţări Anglia, Bulgaria, Grecia, Norvegia, Italia, Spania, Germania sau Franţa.


Primul caz de infecţie cu virusul gripal A/H1N1 din România a fost confirmat pe 23 mai, la o tânără întoarsă din SUA.

Specialiştii estimează că, la toamnă, odată cu răcirea vremii, incidenţa bolii va creşte semnificativ.

Noul virus a fost semnalat, pentru prima dată, la sfârşitul lunii martie, în Mexic, iar OMS a decretat pandemie pe 11 iunie. Boala s-a extins "cu o viteză fără precedent", potrivit organizaţiei, care a subliniat că "în cursul pandemiilor precedente a fost nevoie de peste şase luni ca virusul gripal să se propage aşa cum a făcut virusul A/H1N1 în mai puţin de şase săptămâni".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?