Numărul persoanelor fără religie creşte simţitor în Statele Unite, potrivit unui studiu

 
Foto: mspetry.wordpress.com
Foto: mspetry.wordpress.com
America nu mai are atâţia locuitori creştini cum avea în urmă cu 20 de ani, potrivit unui studiu organizat de Colegiul Trinity din Hartford, Connecticut. Majoritatea celor care nu se mai declară creştini nu au trecut la alte religii, ci pur şi simplu resping formele de credinţă religioasă.

75% dintre americani se declară creştini, potrivit studiului, faţă de 86 de procente în 1990. Preşedintele Ligii Catolice, William Donohue, a declarat că această schimbare are de-a face cu îmbrăţişarea individualismului în ultimul sfert de secol.

"Cele mai detestate cuvinte sunt "nu ai voie să". Nu sunt atei, pur şi simplu refuză să li se spună ce să facă cu vieţile lor", a susţinut Donohue.  Studiul a mai dezvăluit că numărul creştinilor evanghelişti creşte constant în SUA. Unul din trei americani declară că este evanghelist, iar numărul membrilor mega-bisericilor, aşa cum au fost denumite mişcările religioase în creştere constantă, s-a mărit de la 200.000 în 1990, la peste 8 milioane. 

Creşterea mişcării evangheliste este corelată cu scăderea numărului de credincioşi. Specialiştii consideră că legătura stabilită între noile mişcări religioase şi politică i-a făcut pe mulţi americani să întoarcă spatele religiei. În plus, dezvăluirile despre preoţi catolici care au abuzat sexual copii i-au făcut pe americani să nu mai creadă. 

Mai mult, în Statele Unite nu mai este o problemă atât de mare pentru o persoană să recunoască faptul că nu are o religie. Până şi preşedintele Obama a recunoscut creşterea numărului americanilor fără religie, făcând referire la ei în discursul său inaugural. Obama a fost primul preşedinte american care a vorbit despre americanii care nu sunt membri ai unei biserici.

În studiu unul din cinci americani declară că nu au o identitate religioasă sau nu au răspuns la întrebare şi unul din patru americani a declarat că nu se aşteaptă să aibă o înmormântare religioasă.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?