"Nu trimiteţi mesaje la volan!" este mesajul primit de tinerii britanici într-un clip şocant - VEZI VIDEO

 
Foto: thesun.co.uk
Foto: thesun.co.uk

Un video şocant de câteva minute vrea să îi avertizeze pe tinerii britanici că trimiterea mesajelor în timpul condusului poate fi fatal. Imaginile au făcut înconjurul lumii fiind vizualizate de câteva milioane de ori pe internet.

Iniţial, clipul era adresat tinerilor din şcolile din regiunea Tredegar, din Scoţia. Dar postarea lui pe internet a atras atenţia mult mai multor privitori. Donny Deutsch, advertiser american consacrat, a descris clipul drept unul dintre cele mai puternice filme de informare publică, scrie The Sun.

Povestea spusă de film este cea a unei adolescente de 17 ani, care este în maşină cu două prietene. Fetele sunt vesele şi chicotesc în timp ce tânăra trimite un mesaj pe mobil, cu cealaltă mână pe volan. Urmarea este însă tragică pentru că adolescenta intră pe contrasens şi urmează o ciocnire violentă între mai multe maşini, în urma căreia sunt ucise mai multe persoane. Tânără care conducea supravieţuieşte şi îşi vede prietenele însângerate şi decedate lângă ea. Imaginile sunt explicite şi şocante, dar şi extrem de emoţionante. De exemplu, un copil dintr-o altă maşină îi întreabă pe poliţiştii ajunşi la faţa locului "De ce nu se mai trezesc mami şi tati?".


Regizorul, un fost producător BBC, spune că filmul a fost realizat cu 10.000 de lire, bani alocaţi de consiliul local din Tredegar, completaţi de donaţii. Peter Watkins-Hughes povesteşte că a încercat să aducă filmul cât mai aproape de realitate. "Tinerii mi-au spus că trimiterea de mesaje la volan este un obicei răspândit. Şi deşi cei mai mulţi pot să scrie mesajele cu ochii închişi, atunci când introduc numărul de telefon trebuie să se uite la mobil. De aceea, în clip, protagonistă intră pe contrasens atunci când caută numărul de telefon în agendă, un gest ce nu poate fi evitat", explică regizorul.

Peter Watkins-Hughes crede că succesul înregistrat de film online este explicat prin natura lui. Dacă cele mai multe clipuri de acest gen se termină cu impactul dintre maşini, cel realizat de regizorul britanic arată şi suferinţa ce urmează accidentului.

"Povestea este atât de puternică pentru că şoferiţa este o fată obişnuită care face o greşeală cu efecte îngrozitoare", crede Jenny Davies, actriţa din rolul principal.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?