Nu mai dormi pe partea dreapta! Uite de ce trebuie să dormi numai pe partea stângă

 

Fiecare persoană are o poziţie de somn preferată, în care se simte cel mai comod. Însă, în urmă unor recente studii s-a ajuns la concluzia că cel mai sănătos pentru organism este să dormim pe partea stânga şi să evităm pe cât posibil să dormim pe partea dreaptă.

Acest lucru are legătură strânsă, se pare, cu poziţia organelor în corp şi cu diversele substanţe pe care le secretă.

Aşadar, uite de ce trebuie să dormi pe partea stângă:

– Dormitul pe partea stânga îmbunătăţeşte sănătatea multor organe din corp şi favorizează functionearea lor la cote optime.

– Dormitul pe partea stânga îmbunătăţeşte sistemul limfatic. Acesta transporta substanţe importante, precum proteine şi glucoză, care sunt filtrate şi drenate pe partea stânga a corpului.

– Dormitul pe partea stânga îmbunătăţeşte digestia, datorită faptului că atât pancreasul cât şi stomacul sunt, în proporţie mare, aşezate spre stânga. Aşadar, secreţia enzimelor digestive va fi mai bună dacă dormi pe partea stânga.

– Dormitul pe partea stânga favorizează o mai bună funcţionare a inimii susţin specialiştii. Astfel, dormitul pe partea stânga îmbunătăţeşte fluxul sanguin şi duce la regularizarea cordului.

– Dormitul pe partea stânga favorizează activitatea splinei, având în vedere că are un rol major în menţinerea fluxului optim pentru sistemul limfatic.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?