Nu este indicat să le ignori. 6 semne că suferi de depresie

 

Depresia are o mulțime de simptome. Unele dintre ele par, la prima impresie, că nu au nicio legătură cu ideea generală de tristețe profundă.

Perioadele de somn se schimbă

Depresia este în multe cazuri asociată cu oboseala excesivă și cu imposibilitatea de a ne ridica din pat dimineața. Totuși, unele persoane simt exact opusul: nu pot dormi și se trezesc foarte devreme.

Te enervezi mult mai ușor

Deși e greu să ne imaginăm că o persoană aflată în depresie este nervoasă, irascibilitatea este, totuși, un simptom al acestei afecțiuni.

Simți durere fizică fără motiv

Depresia ne poate afecta și fizic. În aceste cazuri, durerea nu se ameliorează în urma unui tratament medicamentos.

Observi schimbări în alimentație

Efectele depresieie pot varia mult când vine vorba despre alimentație. În timp ce unii își pierd aproape complet pofta de mâncare, alții mănâncă mai mult decât de obicei.

Iei decizii foarte greu

Uneori, în depresie, chiar și deciziile simple - de pildă ce mărime să aibă cafeaua pe care o comandăm - ne pot pune mari probleme.

Ți se schimbă gusturile muzicale

Dacă nu mai suprți melodiile triste, nu-ți mai plac melodiile la modă, sau pur și simplu nu mai poți asculta muzică deloc ar putea fi un semn că ești în depresie, potrivit indy100.independent.co.uk.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?