Noul ministru al Cercetării contestă teoria evoluției și ar crede că oamenii vin din viitor

 

Profesorul universitar Nicolae Hurduc, propunerea pentru ministerul Cercetării și Inovării, a declarat, într-un interviu din luna septembrie a acestui an că nu acceptă teoria evoluționistă că omul se trage din maimuță și că preferă ”o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni din viitor”.

”Mie îmi este foarte greu să cred că omul, un mecanism, o maşinărie atât de complexă, se trage din maimuţă. Eu nu accept aşa o idee oricât de logică pe undeva ar părea această teorie evoluţionistă. Este o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni din viitor. Mie îmi sună mai interesant această idee, că noi venim dintr-o lume paralelă din viitor”, spune Hurduc în interviul pentru Ziarul de Iași.

”Există evoluţie, desigur, există capacitate de adaptare, dar eu nu cred că omul a apărut prin modificarea anumitor specii. Iar mai mult decât atât, eu nu văd un conflict între religie şi ştiinţă. Pentru că, de fapt, religia reprezintă un ansamblu de reguli, de comportamente până la urma urmelor, care sunt prezente în toate religiile în forme uşor diferite, dar esenţa lor nu diferă foarte mult, iar dacă respectăm acest set de reguli nu avem nimic de pierdut. Eu nu văd un conflict real. Întotdeauna va rămâne o zonă de mister, iar omul trebuie să fie capabil să vadă limitele sale. Trebuie să înţelegem faptul că nu vom putea pricepe anumite lucruri pentru care nu suntem programaţi, întorcându-ne la programare”, declara el luna trecută.

Hurduc este al doilea decan al unei facultăți din Iași, după Tudorel Toader, ce ajunge în Guvernul Dăncilă. Interesant este, însă, răspunsul pe care l-a dat la un copmentariu prin care era implorat ”să-l ia înapoi” pe Toader: ”Aș vrea eu”.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Gheorghe
25 Oct 22:06
E din p$d ce e de mirare ! Acolo toti fac cel putin o facultate sau un master pe an ! La fel ca injunerul timplar jurist cizmar ... la cita carte au, si cit e de frumos aranjata in biblioteci, nu e de mirare ca se viseaza zburind cu matura ...
Răspunde
0 0
cristescu serban
25 Oct 19:44
Altul care bate campii!!!
Răspunde
0 0
Mihai
25 Oct 18:46
Mai, ce poame ies de pe bancile facultatilor iesene....ce naiba se invata acolo??
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?