Noul ambasador al SUA la Chișinău vorbește româna mai bine decât mulți politicieni de la noi

 
Dereck Hogan
Dereck Hogan

Noul ambasador american la Chişinău, aflat la început de mandat, vorbeşte aproape perfect limba română. A demonstrat acest lucru într-un mesaj către moldoveni, publicat pe reţelele de socializare.”Bună ziua, Moldova. Mă numesc Dereck Hogan şi sunt profund onorat să fiu noul ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, într-o perioadă atât de importantă pentru relaţiile noastre bilaterale. Din adolescenţă am ştiut că vreau să devin diplomat”.

Astfel şi-a început ambasadorul mesajul către moldoveni. Româna nu e singura limbă străină vorbită de el.

”Ştiu că cetăţenii Republicii Moldova vorbesc mai multe limbi printre care rusa, ucraineana, găgăuza şi altele.
Eu vorbesc şi rusă. Şi sunt dornic să comunic cu toţi cetăţenii Moldovei în timpul călătoriilor mele prin ţara voastră”, a spus DERECK HOGAN, ambasadorul SUA în Republica Moldova.

În aceste condiţii, probabil că nu vor apărea situaţii jenante, precum cea din iulie, când primarul orașului Bălţi a fost făcut de ruşine de ambasadorul Japoniei, care a vorbit în limba română la un eveniment. Edilul și-a susținut discursul în limba rusă şi, mai mult decât atât, a avut nevoie de traducător pentru a înţelege mesajul oficialului nipon.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?