Nouă lovitură pentru românii cu credite. Indicele ROBOR a crescut iarăși, joi

 
ROBOR la 3 luni a crescut iarăși
ROBOR la 3 luni a crescut iarăși

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a urcat joi, pe piaţa interbancară, la 3,39% pe an, de la 3,35% pe an miercuri, reiese din datele Băncii Naţionale a României (BNR).Conform datelor BNR, la începutul acestui an, ROBOR la 3 luni se situa la 2,05%. În perioada similară a anului trecut, 25 octombrie, indicatorul era la 1,88% pe an.

În ceea ce priveşte indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, acesta a crescut la 3,58% pe an, de la 3,56% pe an în ziua anterioară.

De asemenea, ROBOR la nouă luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de băncile comerciale de la alte bănci comerciale, a urcat la 3,63% pe an, de la 3,61% pe an, iar indicele ROBOR la 12 luni, a urcat la 3,68% pe an joi, de la 3,65% pe an, miercuri.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?