Nou val de violenţe la Barcelona. Mii de oameni, în stradă - 27 au fost răniţi

Nou val de violenţe la Barcelona. Mii de oameni, în stradă - 27 au fost răniţi
Nou val de violenţe la Barcelona. Mii de oameni, în stradă - 27 au fost răniţi

Cel puţin 27 de oameni au fost răniţi în urma unei manifestaţii care a degenerat în Barcelona. Mii de oameni au ieşit pe străzi după ce justiţia spaniolă a emis mandate de arestare împotriva a cinci lideri separatişti.



Protestele din Barcelona au fost organizate de o grupare separatistă şi au strâns mii de oameni. Aceştia au scandat sloganuri secesioniste şi au ars fotografii cu Regele Felipe al 6-lea al Spaniei. Manifestaţia a degenerat însă atunci când mulţimea a încercat să rupă rândurile jandarmilor şi să pătrundă cu forţa în clădirile guvernamntale. 

Forţele de ordine au ripostat cu bastoanele din dotare pentru a îndepărta protestatarii.

Violenţele au fost declanşate de o decizia a Curţii Supreme spaniole împotriva separatiştilor prin care 25 de lideri catalani ar trebui să fie judecați pentru revoltă, delapidare sau rebeliune împotriva statului. Cinci dintre ei, printre care şi Jordi Trull, candidatul la şefia executivului regional, au fost arestaţi.

De asemenea, judecătorul a emis mandate de arestare pe numele fostului lider catalan Carles Puigdemont şi a celor patru foşti miniştri regionali fugiţi din Spania după proclamarea independenţei Cataloniei.

Subiecte pe aceeași temă



Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?