Nou termen la Curtea Supremă pentru fugarul Sebastian Ghiță

 
Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă

Înalta Curte de Casație și Justiție dezbate luni interdicția fostului deputat Sebastian Ghiță, dispărut din data de 19 decembrie 2016, de a părăsi țara.



Înalta Curte de Casație și Justiție dezbate luni interdicția fostului deputat Sebastian Ghiță, dispărut din data de 19 decembrie 2016, de a părăsi țara.

Luni, 19 decembrie 2016. Este data la care Sebastian Ghiţă s-a făcut nevăzut în ceaţă. La propriu. Pe Drumul Naţional 1, agenţii care îl filau l-au scăpat din ochi şi de atunci nu a mai fost de găsit. Şefa DNA dă vina pe poliţişti. Ca şi când nu ar fi fost de ajuns, potrivit unor surse, poliţiştii au anunţat abia la 16 ore de la dispariţie episodul de pe DN1. Agenţii au fost verificaţi de superiori.

La prima încercare de a obţine arestarea în lipsă, pentru ca Ghiţă să poată fi dat în urmărire, procurorii nu au adus destule dovezi că acesta lipseşte din rea-credinţă. Ba chiar au venit cu articole din presă, în care se spunea că fostul deputat a plecat din ţară. Instanţa a respins cererea DNA, iar Ghiţă a mai câştigat zece zile. A doua încercare a procurorilor a fost luată în discuţie abia în 5 ianuarie.

Niciuna dintre aceste bâlbe nu s-a lăsat cu sancţiuni, aşa cum s-a întâmplat în alt caz celebru, din 2006. Este vorba despre fuga lui Omar Hayssam, acuzat de terorism. Procurorul general de la acea vreme a demisionat după incident.

Cât despre Ghiţă, aşa-zisele dezvăluiri făcute de fostul deputat prin înregistrări, au creat valuri mult mai puternice decât dispariţia în sine a acestuia și au dus la decapitarea lui Florian Coldea, nr. 2 din SRI.



Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?