Normele de aplicare a noilor legi ale achizițiilor publice, aprobate. Cum se vor face licitațiile

 
Unele companii de stat nu mai sunt obligate să facă licitaţii pentru achiziţii
Unele companii de stat nu mai sunt obligate să facă licitaţii pentru achiziţii

Guvernul a aprobat normele de aplicare a noilor legi ale achizițiilor publice, iar viitoarele licitații de pe sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP) va fi posibil după publicarea documentului în Monitorul Oficial.

Noul pachet de legi a fost promulgat la 19 mai de președintele Klaus Iohannis și este vorba de Legea privind achiziţiile publice, Legea privind achiziţiile sectoriale, Legea privind concesiunile de lucrări şi de servicii, care transpun trei directe europene, şi Legea privind remediile şi căile de atac în achiziţiile publice.

În noul pachet legislativ a fost introdus conceptul „value for money” în criteriile de atribuire. În acest fel, statul ţine cont de costul total pentru tot ciclul de viaţă al produsului  sau serviciului cumpărat.

Autorităţile statului vor putea să cumpere direct, fără licitaţii, produse sau servicii cu o valoare fără TVA mai mică de 66.259 lei şi lucrări cu o valoare de cel mult 265.038 lei fără TVA.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?