Norica Nicolai, declaraţia şoc: România are muniţie doar pentru opt ore de război

 
Europarlamentarul PNL Norica Nicolai
Europarlamentarul PNL Norica Nicolai

Europarlamentarul Norica Nicolai a declarat, la Suceava, că intenţia Rusiei este să ajungă la gurile Dunării şi să obţină astfel frontieră cu România. Nicolai a afirmat că România are muniţie pentru doar opt ore de război, că Moldova „poate fi salvată” doar fără Transnistria şi că Ucraina se va destrăma, scrie Adevărul.ro.

Europarlamentarul Norica Nicolai a afirmat, la Suceava, în cadrul unui eveniment al organizaţiei de femei a filialei judeţene a PNL, că Uniunea Europeană ar avea dificultăţi să-şi apere graniţele în cazul unui conflict armat, pentru că statele membre, mai ales cele din est, nu au armata pusă la punct.

„La un atac asupra unui stat al Uniunii Europene nimeni nu poate reacţiona. Sunt state care pot să-şi folosească armatele timp de patru-cinci ore. Sunt state care pot rezista o lună, dar sunt foarte departe de frontiera estică”, a afirmat Norica Nicolai, care a mai adăugat că România are muniţie doar pentru opt ore de război.

Evenimentele din Ucraina probabil vor „genera o creştere a bugetelor de apărare, abandonate în ultima perioadă. Niciun stat membru NATO nu a respectat Tratatul de la Washington, să aloce 2,38% din bugetul de stat pentru apărare. Dacă cineva nu va mai respecta nicio normă de drept internaţional, Uniunea Europeană va avea dificultăţi în a-şi apăra frontierele”, a mai afirmat europarlamentarul.

Norica Nicolai a mai susţinut că în urma ultimelor evenimente Ucraina se va destrăma, partea estică urmând să fie preluată de Rusia iar statul vecin ar urma să rămână doar cu teritoriile din vest. „Jucându-ne cu revoluţii democratice, fie că acum câţiva ani se chemau oranj, acum euromaidan, se pare că Uniunea Europeană nu va face decât să ajute o ţară să se destrame. Alt destin Ucraina nu are. Poate să rămână o parte, aceasta din nordul nostru şi partea spre Polonia, într-o formulă de acceptare de către Uniunea Europeană. Fără dubiu, Rusia îşi va lua fostele teritorii înapoi, cum a făcut-o cu Crimeea, şi cum o va face cu regiunea industrializată din est”.

Europarlamentarul liberal susţine că Rusia îşi doreşte să ajungă la gurile Dunării şi să aibă frontieră cu România. În această situaţie, Nicolai susţine că Republica Moldova „poate fi salvată” doar fără Transnistria. „Marea problemă va fi ce se va întâmpla pe frontiera noastră. Probabil că după Crimeea urmează Transnistria. Dacă vrem să salvăm Moldova, trebuie să o salvăm fără Transnistria. Moldova nu poate face faţă, în acest moment, unuiu conflict direct cu Rusia. După destrămarea URSS, Rusia şi-a creat o perdea de conflicte îngheţate, pe care să-şi permită să le dezgheţe când doreşte şi când consideră că este puternică. Acum Rusia se simte puternică şi îşi realizează vocaţia imperială. Marea problemă pentru România va fi atunci când Rusia va face primul pas spre gurile Dunării. Atunci există riscul să avem frontieră comună cu Rusia. Acest lucru cred că se va întâmpla”, a afirmat Norica Nicolai.

Europarlamentarul susţine că intenţia Rusiei este să aibă frontieră directă cu Uniunea Europeană, să îşi asigure dominaţia în Marea Neagră şi acces spre Oceanul Atlantic prin Marea Mediterană şi să împiedice Ucraina şi România să exploateze resursele de gaze naturale din Marea Neagră.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 -2
Goguta
02 Apr 00:35
Auz bai Frate , 8 Ore munitie de Razboi !
Cred ca acum la Rusi le e definitiv frica de noi !
Răspunde
3 -2
milud
01 Apr 12:43
Opt ore de razboi e si prea mult in conditiile de astazi !

Un conflict al nostru cu Rusia ar insemna ori ca SUA si Rusia s-au impacat pe spinarea noastra ori un conflict nuclear SUA-Rusia. In toate cazurile razboiul va dura cel mult 20-30 minute, deci in opt ore putem sa ne mai incaieram inca de fo 15 ori cu fratii rusi, daca o mai ramine cineva.

Dar razboaiele moderne nu se mai poarta cu pacanele si tinichele ci cu conturile din banca si hackerii din dotare. Ori, cel putin la hackereala stam mai bine decit rusii ca noi avem si alfabetul latin de partea noastra. Ce e drept nu prea avem ce hackeri la rusi, insa daca ii izolam de restul lumii mor ca niste gize pe balta.
Cu conturili ne ajuta UE si SUA, asa ca sintem destul de aparati.

Dar mai grav e ca un conflict est-vest va a vea loc peste noi. Vom fi teatru de conflict si no-man's land, ceea ce ne va cam durea. Desi Deveselu face tot ce poate sa joace rolul de momeala, LASER-ul ala de la Mioveni va fi o tinta obligata pentru o lovitura nucleara, ca numai tocilarii cred ca el va servi scopurilor stiintifice.
El e de fapt componenta principala a scutului NATO si de aia nu l-au vrut vesticii pe teritoriul lor si au platit gras numai sa-l facem la noi.

Toata regiunea dintre Don si Elba va deveni un fel de Liban european iar formatiunile stratale de aici se vor farimitza la nivelul comunitatilor locale. Chiar daca scpam de razboiul nuclear nu vom scapa de bandele mafioote si satrapii locali care ne vor face viata amara, experienta Serbiei si albaniei fiind relevante.

Asa ca pregatiti-va de vreo 20-50 de ani de viata de cirtitze sau taiati-o spre zona mai linistite cit mai puteti. Dupa primul atac nuclear sau bacterioplogic nici asta nu veti mai avea voie sa faceti !
Răspunde
2 -1
Nume*
01 Apr 13:09
2 Ai minte de gaina castrata! Dar esti in stare sa strici pana si claponul. Fugi la culcare ca esti obosit rrrau!

Habar n-ai de realitati si vorbesti... monstruozitati! Rusii au cea mai mare comunitate de hakeri!!! Tu ce stii sa faci pe calculator?!
2 -2
ION
01 Apr 11:51
Nu ca mi-as dori sa ajungem sa fie folosita, DAR amintiti-va ca industria noastra de armament era pe locul 3 in lume. Asta pe langa alte locuri de frunte in alte domenii! ( chimica, metalurgica, constructii de nave, pt industria petroliera...) Au murit multe dintre marile fabrici si au fost date la fiare vechi linii moderne!Astia care au vandut dupa anii 90 de ce nu raspund??? Nu era rau nici sa faci armata. Uite ca acum tinerii sunt destul de"dezarmati", nu stiu nici macar punctuali sa fie, nu se pot concentra , nu stiu sa poarte un dialog,nu sunt responsabili, etc. Macar 3 luni de instruire generala nu le-ar strica...
Răspunde
2 0
Nume*
01 Apr 13:23
4 Uiti esenta Ioane!

Pentru ce sa LUPTI intr-un razboi?! CE sa aperi? Averile imbuibatilor din politica care au vandut TOT, si locul tau sde munca, si bunurile care-ti apartineau, si pamintul pe care stam, doar pentru a se-mbogatie ei si odraslele lor, cu duiumul de amante si copii din flori?!

Pentru CINE si pentru CE sa lupti?!
2 -1
Nume*
01 Apr 11:07
Am toata increderea in Parlamentarele trimise de trepanatii locuitori ai plaiurilor mioritice sa ne reprezinte in Parlamentul European! E o asa varietate de mioare carpatine, amestecate cu blajini purtatori de desagi...

Norico, cu Matura in mana, La Rasbel!!! Pe Rusi, tot pe Rusi si iar pe Rusi!!! Pe ei ca nu mai au munitie!

Mama lor...
Răspunde
3 0
Capraru
01 Apr 11:03
La angajare militarii sunt foarte suplii si sunt mai greu de reperat de inamic . Dupa cresc in greutate devin rotofei si miscarile sunt mai lente mai ales la cei cu grade mari .
Răspunde
2 -3
Nume*
01 Apr 11:17
2 Pe Norica n-are cum s-o repereze inamicul, ea are mot de camuflare! Plus ca ... e una cu pamintul! Fie-i tarina usoara de eroina a natiei... Zici ca este Ecaterina Teodoroiu dupa ce s-a luptat singura cu intreaga armata germana!
3 -2
calimera
01 Apr 10:08
Doamnele precum Norica Nicolai si Renate Weber vor avea un cuvant greu de spus anul acesta in lupta pentru europarlamentare. Fara doar si poate ca ele vor fi varfurile de lance care vor reprezenta Romania in Europa.
Răspunde
2 -2
trabzon
01 Apr 10:07
PNL va fi cu siguranta o surpriza placuta pentru aceste alegeri avand in vedere numarul ridicat de femei pe care le promoveaza in politica, in frunte cu doamna Norica Nicolai!
Răspunde
1 -1
Dabson18
01 Apr 10:04
fara femei in politica ca norica nicolai, reprezentarea romaniei in europa ar fi lasat foarte mult de dorit.
Răspunde
2 -3
Nume*
01 Apr 11:15
4 Poti sa-ti imaginezi! Ar fi ca turma de Magari lipsita de Nastratin Hogea!
1 -2
Trihut
01 Apr 10:03
Femeile ar trebui sa fie din ce in ce mai prezente in politica autohtona si europeana, Norica Nicolai fiind un bun exemplu in acest sens. Va trage cu siguranta intreg partidul dupa ea.
Răspunde
2 -2
Nume*
01 Apr 11:13
2 Il va trage exact cum purtatoarea de talanga/turma trage dupa ea intregul septel, aruncindu-se una dupa alta,e pina la ultima in Dunare!
0 -1
adamescu
01 Apr 10:03
Faptul ca Norica Nicolai a fost repusa cap de lista pentru aceste alegeri europarlamentare este un semn de recunoastere a bunei reprezentari a tarii noastre de pana acum.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?