Noi medicamente anti-colesterol. Sunt total diferite de tratamentele disponibile în prezent

 
Vestă bună pentru pacienţii cu hepatita C
Vestă bună pentru pacienţii cu hepatita C

Un puternic medicament anti-colesterol, bazat pe un mecanism diferit de cel al tratamentelor disponibile în prezent pe piață, a fost aprobat miercuri de Agenţia americană a Medicamentului (FDA).

Medicamentul, numit "Repatha", este similar unui alt medicament care a primit acordul marți din partea aceluiași grup de experți. Experții au decis cu 11 voturi pentru, patru împotrivă și nici o abținere, comercializarea noii molecule Evolocumab, al cărui nume comercial este Repatha, potrivit Agerpres.

De asemenea, ei au aprobat în unanimitate (15 voturi) recomandarea acestui medicament pentru persoanele cu hipercolesterolemie familială heterozigotă, deoarece până acum există puține tratamente eficiente pentru tinerii predispuși genetic să aibă nivele ridicate de colesterol "rău" (LDL).

Același comitet consultativ de experți a votat marți cu 13 voturi pentru și trei împotrivă pentru ca FDA să autorizeze comercializarea medicamentului anti-colesterol "Alirocumab" sau "Praluent".

Ambele tratamente se administrează prin injectarea sub piele la fiecare două săptămâni sau lunar. De asemenea, ambele tratamente pot contribui la reducerea colesterolului rău (LDL) cu peste 60 la sută.

Aceste medicamente neutralizează o proteină care limitează acțiunea ficatului de a elimina colesterolul rău din sânge în mod diferit față de medicamentele bazate pe statine.

Medicamentele bazate pe statine, cum sunt "Lipitor" și "Crestor" vor rămâne coloana vertebrală a eforturilor pentru reducerea colesterolul rău și a riscului de infarct miocardic și accident vascular cerebral.

Cu toate acestea, medicii au căutat și o altă opțiune deoarece milioane de oameni cu nivel ridicat de colesterol nu pot tolera statinele sau nu pot ține sub control starea lor de sănătate pe parcursul administrării medicamentelor.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?