Noi imagini incredibile cu exploziile provocate de meteorit

O ploaie de meteoriţi cauzată de distrugerea unui meteorit deasupra regiunii Urali, însoţită de explozii violente, a spart ferestrele unor imobile în mai multe localităţi, a provocat panică şi a rănit aproximativ 1.000 de oameni, potrivit agenţiilor ruse, care citează autorităţi şi martori, şi guvernatorului regiunii Celeabinsk, Mihail Iurevici.


Şocul exploziilor a făcut ţăndări geamurile a peste 4.000 de clădiri din regiune, rănind în jur de 1.200 de locuitori. Cincizeci dintre ei sunt în continuare spitalizaţi, dar rănile nu le pun vieţile în pericol. 

Preşedintele Vladimir Putin le-a ordonat responsabililor să acorde asistenţă imediată locuitorilor afectaţi de explozia meteoritului. Oficialii au anunţat că livrarea gazelor a fost sistată în sute de locuinţe din regiunea Celiabinsk, ca măsură de prevedere.

Potrivit administraţiei locale, circa 3.000 de clădiri rezidenţiale au fost avariate. Aproximativ 20.000 de membri ai serviciilor de urgenţă au fost mobilizaţi. 

Sâmbătă, ministrul pentru situaţii de urgenţă, Vladimir Pucikov, a declarat că "o mare parte din muncă a fost deja făcută, acum începe activitatea de reconstrucţie". Sistemele de electricitate, transport şi comunicaţii funcţionează stabil, a precizat ministrul, care i-a lăudat pe locuitorii Celiabinskului pentru calmul şi răbdarea de care au dat dovadă.
 
Guvernatorul regiunii, Mihail Iurevici, a declarat sâmbătă că lucrările de reparaţie sunt în desfăşurare şi că au fost afectaţi circa 100.000 de proprietari de locuinţe. El a estimat la un miliard de ruble (33 milioane de dolari) pagubele produse de explozie. 

Atât oficiali din Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, cât şi agenţia nucleară naţională au confirmat sâmbătă că nivelul radiaţiilor a rămas nemodificat în zonă, unde sunt situate mai multe instalaţi nucleare.

Articole recomandate

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?