Noi cereri de anulare a interceptărilor din dosare, depuse de avocații a două judecătoare

 

Avocaţii judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache, cercetate pentru luare de mită şi trafic de influenţă, au cerut, luni, anularea interceptărilor din dosar, făcute în incinta Tribunalului Bucureşti înainte de 2013 şi care le incriminau pe cele două. Cererile vin după ce Curtea Constituţională a declarat neconstituţional articolul de lege privind realizarea interceptărilor, potrivit Mediafax.

Apărătorii au făcut solicitarea la Curtea de Apel Bucureşti, însă completul de judecată a decis să ia în discuţie cererea la un alt termen, având în vedere că decizia nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial.

Noul termen în dosarul celor două judecătoare a fost stabilit pentru data de 14 aprilie.

Judecătoarele Viorica Dinu şi Antonela Costache au fost interceptate în incinta Tribunalului Bucureşti înainte de 2013, iar în urma probelor administrate de procurori, au fost trimise în judecată pentru trafic de influenţă, luare de mită şi organizare de grup infracţional. Procurorii au arătat, în actul de sesizarea a instanţei, că Viorica Dinu şi Antonela Costache se foloseau de calitatea de magistrat pentru a promite pronunţarea unor hotărâri judecătoreşti "dorite de mituitorii sau cumpărătorii de influenţă", în cazurile în care erau învestite să judece respectivele cauze penale.

Marian Staicu este acuzat că, în perioada august 2012 - februarie 2013, prin încercări repetate de corupere a magistraţilor, a urmărit să obţină la Tribunalul Bucureşti o soluţie definitivă de punere în libertate a fratelui său, Dinel Staicu, judecat în stare de arest preventiv pentru infracţiuni asimilate corupţiei.

La 14 ianuarie 2013, dosarul a fost repartizat la Secţia II-a penală a Tribunalului Bucureşti, la completul din care făceau parte judecătoarele Dinu şi Costache. Procurorii suţin că repartizarea a fost efectuată fraudulos de magistratul Antonela Costache, pe atunci preşedinte al Secţiei Secţiei a II-a penale, care a introdus şi a modificat în sistemul ECRIS date informatice (complexitate şi parametri de timp), "fără drept (cu depăşirea limitelor autorizării), astfel încât caracterul aleatoriu al distribuirii a fost eludat, iar dosarul a fost repartizat la singurul complet care devenea în acest fel eligibil".Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?