Noi suspiciuni în dosarul Tel Drum, mai mulți apropiaţi ai lui Liviu Dragnea, vizaţi

Tel Drum a beneficiat ilegal de aproximativ şase milioane de euro în urma unor contracte executate pe bani publici, potrivit cetăţeanul.net. Printre cei care ar fi aprobat plăţile au fost Nicuşor Constantinescu şi Lia Olguţa Vasilescu, după ce, printre instituţiile publice beneficiare, s-au numărat Consiliul Județean Constanța, dar și Primaria Craiova, scrie cetateanul.ro.Reprezentanți ai autorităților europene au depistat nereguli în mai multe contracte executate de Tel Drum.

Consiliul Județean Constanța și Primaria Craiova sunt printre instituțiile publice care au plătit sume mai mari decât cele cuvenite firmei (care ar fi controlate de Liviu Dragnea) n.n., potrivit surselor din Ministerul Dezvoltării Regionale

Alte patru contracte – pe lângă cele pentru executarea a două drumuri județene în Teleorman care fac subiectul unei anchete Directiei Naționale Anticorupție (DNA) – sunt cu nereguli, conform unor informații obținute de la Ministerul Dezvoltării Regionale, minister condus de Paul Stănescu.

Aceste contracte ar fi fi ajuns si la OLAF (Agenția Europeană Antifraudă) care ar fi sesizat autoritățile române, anchetatorii de la Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) sau procurorii anticorupție.

În aceste contacte executate pe bani publici – fonduri europene la care se adăugau mici cofinanțări romanesti – Tel Drum a beneficiat fără respectarea legii de aproape șase milioane de euro. Reamintim ca DNA are deja în vizor alte doua contracte finanţate cu fonduri comunitare prin care Tel Drum a beneficiat de plăti ilegale de câteva milioane de euro. Altel spus, compania de construcții a primt bani pentru lucrări pe care nu le-a executat.

Detalii despre noile suspiciuni din dosarul Tel Drum găsiţi aici. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?