Nicușor Dan s-a reînscris în USR ca să salveze Alianța USR-PLUS

 

Nicușor Dan s-a reînscris în USR aceasta fiind soluția juridică găsită pentru a contrasemna, în mod legal, protocolul Alianței USR-PLUS, după decizia BEC de a respinge înscrierea alianței la alegerile europarlamentare din luna mai.Indiferent de ce cred eu despre această alianță, atâta vreme cât ea reprezintă o opțiune electorală pentru o parte a alegătorilor, fac tot ce ține legal de mine ca Alianța să se regăsească pe buletinele de vot, iar oamenii să poată face alegerea pe care și-o doresc. Așa este într-o democrație”, a declarat Nicușor Dan, pentru HotNews.ro.

Pe de altă parte, Dacian Cioloș a anunțat joi seară că va contesta decizia BEC la Înalta Curte de Casație și Justiție.

,,Vom depune vineri(astăzi -n.r.) la prima oră contestaţia deciziei Biroului Electoral Central şi vom aştepta hotărârea completului de judecată. O vom respecta, dar dacă va fi respinsă vom găsi soluţia să candidăm împreună. Vom strânge din nou semnături, vom munci pe brânci, vom merge prin toată ţara şi nu vom abandona. Ne este evidentă teama pe care o au când este vorba de noi şi ştim că le este frică. Fiţi pregătiţi şi încrezători că vom găsi mereu soluţiile potrivite. Au crezut că ne vor scoate din joc când ne-au împiedicat să înregistrăm RO+. Nu au reuşit. Nu vor reuşi nici acum, pentru că nu ne dăm bătuţi”, a scris Cioloş pe Facebook.

Înscrierea alianţei electorale Alianţa 2020 USR - PLUS pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a fost respinsă, joi, de Biroul Electoral Central pe motiv că în Registrul partidelor politice figurează că Nicuşor Dan este preşedintele USR, iar Raluca Daneş este preşedintele PLUS.

Tot joi,  BEC a mai respins Alianța ”Dreapta Liberală”,Alternativa Dreaptă, Alianța Partidelor Noi, Alianța Naționaliștilor PRM – BUN – Noua Dreaptă și Alianța PRM + PRU. A fost acceptată doar constituirea Alianței ”Comuniștii pentru Socialism” formată din Partidul Comuniștilor din România și Partidul Comunitar din România.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?