Nicolicea (PSD): "Am vorbit despre infracțiunea de ultraj, nu despre reincriminare"

 

Deputatul PSD Eugen Nicolicea denunţă o campanie de "fake news" după ce s-a vehiculat informaţia că ar susţine reincriminarea insultei şi a calomniei. Nicolicea afirmă că s-a referit doar  la infracţiunea de ultraj.

"Neavând ce măsuri concrete să prezinte publicului, “nu lăsa niciodată adevărul să strice o ştire” pare să fie deviza după care funcţionează opoziţia zilelor noastre.

Se repetă cu îndârjire în ultimele zile că aș fi susținut în mod public necesitarea reincriminării insultei și calomniei. Ba mai mult, se insinuează că această declarație ar fi fost făcută chiar în cadrul unei conferințe de presă. Falsul este grosolan de această dată.

Dorința de anarhism și slăbirea cu orice preț a capacității statului de a opri periclitarea ordinii publice este atât de puternică pentru aceste personaje care au ca unic scop obţinerea puterii prin mijloace nedemocratice, încât au început pur şi simplu să inventeze.

Am vorbit despre infracțiunea de ultraj, nu despre reincriminarea insultei si calomniei. Sunt chestiuni total diferite iar diferențele sunt profunde. Este alarmant că această informaţie falsă a fost distribuită fără nicio verificare. Să nu faci această diferenţă, dar să fii primul care comentează modificările legislative care vizează domeniul penal, este deosebit de grav. Gravitatea este că prezintă răul ca fiind bine iar binele ca fiind rău, fără nicio minimă remuşcare, ceea ce dăunează profund societății.

Verificarea era simplă, dacă scopul ar fi fost informarea corectă a publicului. Întreaga conferință de presă de la Sibiu, de luni, 21 ianuarie 2019, putea fi urmărită on-line", afirmă Eugen Nicolicea într-un comunicat de presă.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Huliganism politic ,dle huliganismul incriminat ar asana viata politica ajunsa in delir de hastagi
29 Jan 10:24
Nu calomnia sau insulta,ca daca spui de o femeie de rău,ii faci de bine,nu vedeti cum se lauda la TV cu amantii?ESte vorba de huliganismpolitic,de incriminarea a vioentei ,verbale sau fizice sau exprimarea de expresii injuriose si inventarea de fapte denigrtore,folosite in scop politic.Mai puteti iesi pe strada neinsotit,dle Presedinte,ca dl Dragnea nu.Si parlametul doarme in puf de gasca .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?