"Ceauşescu al Israelului se îndreaptă spre pușcărie". Premierul Netanyahu, atacat dur

Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu

Un editorial tăios publicat în presa din Israel îi compară pe soţii Netanyahu cu soţii Ceauşescu – "Nicolae Ceauşescu al Israelului (cu soţia sa, Elena) se îndreaptă spre casă şi probabil spre puşcărie". Acuzațiile vin după ce poliţia anticorupţie a recomandat Procurorului General punerea sub acuzare a premierului Netanyahu pentru mită, fraudă şi abuz de încredere.Două televiziuni (Canal 10 şi Canal 2) au comandat sondaje de opinie, scrie Lelia Munteanu pe gandul.info. Publicul - împărţit în "bibişti" şi "antibibişti", fanatizaţi şi unii şi ceilalţi – nu crede, în majoritate, scuzele premierului (cel mai strâns scor apare în sondajul celor de la Canal 2, respectiv 45 la sută la 40 la sută), însă din ambele cercetări sociologice reiese clar că partidul lui Netanyahu, Likud, ar câştiga cele mai multe scaune în Knesset dacă în viitorul imediat s-ar desfăşura alegeri.

Chiar dacă poziţia politică a şefului Likud pare solidă, demonstranţii anticorupţie şi anti-Bibi exultă, iar Haaretz (The New York Times-ul lui Netanyahu, faţă de care premierul se comportă la fel de agresiv ca Trump faţă de opoziţia sa media) a publicat astăzi în zori unul dintre acele editoriale de linie, nesemnate, asumate de întreg colegiul de redacţie, intitulat ”Netanyahu, urmează-ţi propriul sfat şi du-te acasă”.

Un editorial tăios publicat în presa din Israel îi compară pe soţii Netanyahu cu soţii Ceauşescu – "Nicolae Ceauşescu al Israelului (cu soţia sa, Elena) se îndreaptă spre casă şi probabil spre puşcărie (...). Comportamentul lui e respingător, prejudiciul pe care l-a provocat ţării – considerabil, suspiciunile împotriva lui – grele. Mandatul trebuie să i se încheie imediat. Netanyahu, du-te acasă. (...) Netanyahu a afişat o corupţie dezgustătoare alături de marea corupţie de stat, care a fost comisă de aproape fiecare prim ministru în ultimele decenii. Urmaşii săi pot sta departe de trabucuri şi şampanie, dar nici unul dintre ei nu poate rezolva marea corupţie a Israelului – corupţia instituţionalizată (...)".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?