"Nicio ședință de guvern fără rescrierea Codului fiscal", acuză liderii PNL

 

Problemele cauzate de "revoluția fiscală" a PSD-ului au creat o situație fără precedent: apar noi ordonanțe fiscale în fiecare ședință de guvern, unele dintre ele completând sau schimbând deciziile date cu o săptămână mai devreme.Senatorul Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședinte PNL, susţine că modificările frecvente ale Codului fiscal "produc daune inestimabile" economiei României şi atrage atenţia că sistemul fiscal-bugetar "va crăpa din cauza peticelilor" pe care guvernul le face în acest domeniu.

„În anul 2017 s-au operat mai multe modificări decât are anul zile lucrătoare, adică peste 260, am zis că mai rău nu se poate. Constatăm, însă, cu amărăciune, că, de când doamna Dăncilă a devenit prim-ministru, iar domnul Teodorovici ministru al finanțelor, nu mai este nici o ședință de guvern fără ca politica fiscală să nu fie bulversată de o nouă ordonanță de urgență cu zeci de modificări", a declarat Iulian Dumitrescu.

Potrivit liderului liberat, în 2015 se construise, prin consensul partidelor politice, un cod fiscal bun, modern, flexibil, care aducea nu numai predictibilitate, ci și mult așteptata relaxare fiscală. Dar lucrurile nu au stat așa, ci modificările au apărut imediat, chiar cu Guvernul Ponta.

Senatorul liberal constată că, de la învestirea celui de-al treilea cabinet al coaliției PSD-ALDE, în ambele ședințe ale guvernului Dăncilă a fost aprobată câte o Ordonanță de urgență de modificare a Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, care au amânat sau modificat anumite prevederi legate de taxare, modificări care vor duce la un colaps al întregului sistem fiscal-bugetar:

„Două ședințe de guvern, două ordonanțe de modificare a Codului fiscal. Dacă măcar aceste ordonanțe ar fi vizat abrogarea tuturor măsurilor fiscale toxice aprobate de guvernele semestriale ale PSD-ALDE, tot ar fi fost un câștig pentru cei mai mulți români. Domnul Teodorovici pare că încearcă să mai repare din prostiile făcute anterior de Grindeanu sau Tudose, ba pentru a anula prostia neconstituțională a taxării muncii part-time, ba pentru a mai drege din cinismul tăierii indemnizațiilor mamelor sau a persoanelor aflate în concediu medical. Așadar, guvernul merge din peticeală în peticeală până când tot sistemul fiscal-bugetar va crăpa".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?