NewsIn - Popescu nu a fost verificat de CNSAS, însă informaţiile din presă sunt bazate pe documente din arhivă

 
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Fostul internaţional Gheorghe Popescu nu a fost niciodată verificat de CNSAS deoarece nu a ocupat vreo funcţie publică, însă informaţiile apărute în presă sunt adevărate, au declarat pentru NewsIn surse din instituţie, care au precizat că fostul fotbalist şi-a văzut în cursul zilei de luni şi dosarul.

Solicitaţi de NewsIn să comenteze informaţiile din presă despre colaborarea cu Popescu, mai mulţi membri în Colegiu au precizat că fostul fotbalist nu a fost niciodată verificat de CNSAS, nici pe legea nouă, nici pe cea veche, declarată neconstituţională pentru că acesta din urmă nu a ocupat nicio funcţie publică. "Dl. Popescu n-a făcut obiectul vreunei note de constatare a CNSAS. Nu-mi amintesc ca, de când am fost eu membru în Colegiu, CNSAS să-l verifice, să-i trimită cazul la tribunal", a declarat un oficial din instituţie.

Pe de altă parte, aceleaşi surse au precizat că informaţiile apărute în presă despre fostul jucător sunt reale şi că au fost obţinute de doi cercetători acreditaţi, care au căutat informaţii în arhivă despre Gică Popescu şi ulterior au publicat în presă rezultatele investigaţiei lor. Mai mult, sursele citate susţin că, în cursul zilei de luni, Popescu s-a deplasat la CNSAS, unde a cerut date despre dosar şi a primit copii de pe documentele respective.

Cotidienele Adevărul şi Gazeta Sporturilor au dezvăluit în ediţiile de luni, pe baza dosarelor CNSAS, informaţia că fostul mare internaţional român Gheorghe Popescu ar fi colaborat cu Securitatea în perioada 1986-1989 sub numele de cod "Petrescu", semnând un total de cinci note informative. Fostul internaţional român Gheorghe Popescu a declarat, luni, că nu a colaborat niciodată cu Securitatea şi că a semnat o singură notă, înaintea meciului cu AS Monaco din toamna anului 1985, prin care asigura că va apăra interesul naţional.

"Singura oară când am avut contact cu Securitatea a fost înaintea meciului din deplasare AS Monaco (n.r. s-a disputat pe 2 octombrie 1985) şi cei de acolo mi-au pus să am grijă că vom fi contactaţi de români care trăiesc acolo pentru a ne propune să nu ne mai întoarcem în ţară. M-au spus să semneze o notă prin care voi apăra interesul naţional. Dar nici vorbă să fi colaborat cu Securitatea. Şi acum, dacă mi-ar spune să semnez ceva în interes naţional, aş face-o imediat, dar nu sunt securist", a declarat Popescu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?