NewsIn: Stare de alertă de gradul I, după dispariţia a cel puţin 50 de arme din depozitul Unităţii Militare Ciorogârla

 
Foto: RTV
Foto: RTV
Cel puţin 50 de arme au dispărut din depozitul Unităţii Militate Ciorogârla, ce aparţine Aviaţiei, au declarat, joi, pentru NewsIn, surse militare. Toate structurile operative şi informative ale MAI au declarat starea de alertă de gradul I încă de miercuri seara din cauza dispariţiei armelor de la Unitatea Militară Ciorogârla.

Persoanele care au furat armele din depozitul militar din Ciorogârla au intrat în incintă după ce au rupt sigiliul şi au spart lacătele, pe care le-au pus înapoi astfel încât să nu se observe la un control de rutină, ultima verificare făcându-se vinerea trecută, conform unor surse din poliţie. Printre cele 50 de arme dispărute se află o mitralieră cu afet, mai multe pistoale-mitralieră şi pistoale-mitralieră cu pat rabatabil.

În urma primelor cercetări, procurorii militari au dispus începerea urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii unui număr de trei infracţiuni, respectiv furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi călcare de consemn. În prezent, cercetările sunt continuate de o echipă formată din procurori militari şi lucrători ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu sprijinul serviciilor de informaţii, pentru a stabili împrejurările concrete în care s-au săvârşit infracţiunile, precum şi pentru identificarea autorilor acestora.

Miercuri noapte, s-au organizat filtre de poliţie în toate judeţele din jurul Capitalei. Pe lângă aceste filtre, în toate gările, autogările şi aeroporturile din Bucureşti şi din zonele limitrofe s-au luat măsuri sporite de siguranţă.

Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, Teodor Frunzeti, a declarat, joi, pentru NewsIn, că depozitul de armament de la Ciorogârla este o structură militară ce nu aparţine de instituţia pe care o conduce.

Conform unor surse militare, depozitul ar aparţine Aviaţiei Militare.

Procurorii nu au putut, încă, determina ora spargerii depozitului, în care se afla armament de infanterie.


Angajaţii Unităţii militare din Ciorogârla, judeţul Ilfov, unde a fost găsit rupt sigiliul unui depozit cu arme, vor fi audiaţi de procurori, conform unor surse militare. Aceeaşi măsură se va lua şi în cazul foştilor angajaţi ai unităţii, mai spun aceleaşi surse.

Până acum, există suficiente elemente care confirmă dispariţia unor arme şi a muniţiei aferente. Toată unitatea militară este controlată de anchetatori, cercetările continuând şi la această oră.

Regulile militare presupun că intrarea într-o unitate militară se poate face numai pe bază de legitimaţie sau permis de acces.

În ultimii ani, au existat cel puţin două cazuri de sustragere de armament. De la o unitate militară din Bucureşti, a dispărut armament folosit, ulterior, în atentatul de la Liceul Jean Monnet, în 2002.

Galerie video

Zeci de arme au dispărut dintr-un depozit al MAp, din judeţul Ilfov
Zeci de arme au dispărut dintr-un depozit al MAp, din judeţul Ilfov
Purtătorul de cuvânt al MApN oferă detalii despre acest caz
Purtătorul de cuvânt al MApN oferă detalii despre acest caz

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?