Nemirschi: Prima de casare nu va creşte în 2009, dar programul Rabla ar putea fi extins pentru firme

 
Foto: News In
Foto: News In
Prima de casare nu va fi majorată în acest an, însă programul Rabla ar putea fi extins la persoane juridice, a declarat ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.
"Prima de casare este unul din motoarele care trebuie să rezolve problemele de mediu, iar obiectivul meu este să scot cât mai multe rable de pe şosele, de aceea nu ar avea rost să cresc prima de casare", a spus Nemirschi.

El a adăugat că, în funcţie de rezultatele din prima etapă, care se va încheia în iunie, va căuta şi alte metode, precum extinderea programului de înnoire a parcului auto vechi la persoane juridice.


În prima parte a acestei luni, ministrul Mediului afirmase că prima de casare pentru maşinile schimbate prin programul Rabla ar putea creşte în vară, dacă dealerii auto nu vor putea să-şi respecte angajamentele, pe fondul crizei.

"În iunie, la finalul primei etape, vom face o statistică şi vom vedea dacă şi în ce proporţie au fost îndeplinite angajamentele. Dacă, din cauza crizei, din cele 20.000 maşini alocate primei etape a programului se vor vinde doar 5.000, luăm în calcul creşterea primei de casare", a spus Nemirschi, în urmă cu două săptămâni.

Guvernul Boc a aprobat înlocuirea în acest an a 60.000 de autovehicule, faţă de 40.000 în 2008, iar prima de casare a crescut la 3.800 lei, echivalent în prezent cu aproximativ 885 euro, de la 3.000 lei anul trecut.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?