Neînțelegeri între Germania și Austria? Declarații incredibile la Berlin

 

Cancelarul german Angela Merkerl și omologul său austrian Sebastian Kurz și-au exprimat, miercuri, dezacordurile cu privire la cotele de refigiați în Uniunea Europeană. Liderul de la Viena susține că această dezbatere, condusă de Berlin, ”ocupă prea mult timp”.

'Sunt convins că soluţia la problema migraţiei constă în protecţia corectă a frontierelor externe (ale Uniunii Europene) şi în creşterea ajutorului' pentru ţările de origine ale migranţilor, a declarat cancelarul conservator austriac Sebastian Kurz în cadrul unei conferinţe de presă comune cu Angela Merkel, cu ocazia primei sale vizite la Berlin, scrie Agerpres.

Însă 'cred că discuţia privind cotele ocupă prea mult timp, dacă dorim să rezolvăm problema migraţiei', a spus el, apropiindu-şi poziţia de cea a ţărilor din Europa Centrală.


Angela Merkel încearcă din 2015, anul în care a deschis porţile ţării sale pentru 890.000 de solicitanţi de azil, să impună o redistribuire prin cote a solicitanţilor de azil în interiorul blocului comunitar.

Şefa guvernului german i-a replicat omologului său austriac că 'nu este posibil să existe ţări care să spună 'nu participăm la solidaritatea europeană''.

Cu toate acestea, cei doi lideri doresc ca statele membre UE să ajungă la un acord asupra politicii comune în materie de azil în prima jumătate a anului, în condiţiile în care Austria urmează să preia în luna iulie preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?