Navy Seals, AVERTISMENT DUR după ce NUMELE celui care l-a ucis pe Bin Laden va fi publicat

 

Comandantul Navy Seals, unitatea de elită a Marinei militare americane, a lansat un avertisment dur la adresa militarilor care încalcă tradiţia păstrării secretelor acestei forţe prin publicarea unor cărţi de memorii sau prin declaraţii pentru presă.

Contraamiralul Brian Losey, şeful Comandamentului operaţiunilor speciale ale Marinei, a denunţat, luni, într-o scrisoare obţinută de AFP, acţiunile unor militari care încearcă să devină celebri sau bogaţi prin dezvăluirea unor elemente ale misiunilor secrete ale Navy Seals.

Avertismentul intervine la câteva zile după ce postul american Fox News a anunţat că va difuza la 11 şi 12 noiembrie un documentar despre un membru al Navy Seals care afirmă că l-a ucis pe Osama ben Laden în operaţiunea desfăşurată la 2 mai 2011 la Abbottabad, în Pakistan.
Citeşte şi: Fox News va difuza un interviu cu soldatul care l-a ucis pe Osama ben Laden. Pentagonul obiectează"O dispoziţie esenţială a codului nostru de conduită este că nu va fi dezvăluită natura activităţii şi nu se va avea în vedere obţinerea recunoaşterii pentru acţiunile desfăşurate", au atras atenţia, în această scrisoare, contraamiralul Losey şi adjunctul său, Michael Magaraci. "Nu vom tolera nerespectarea deliberată şi egoistă a valorilor noastre fundamentale în schimbul notorietăţii şi al câştigului financiar", au adăugat cei doi oficiali. Ei i-au ameninţat cu "consecinţe în justiţie" pe membrii Navy Seals care "încalcă deliberat legea" prin dezvăluirea de informaţii confidenţiale.

Cu toate acestea, postul de televiziune Fox News a anunţat că nu intenţionează să anuleze difuzarea documentarului intitulat "Bărbatul care l-a ucis pe Osama ben Laden".

"Fox News nu a fost contactat de Departamentul Apărării şi nici de vreo altă instituţie guvernamentală pentru a-şi exprima îngrijorarea" în legătură cu difuzarea documentarului şi "ne menţinem intenţia de a-l transmite aşa cum a fost prevăzut, la 11 şi 12 noiembrie", a declarat Carly Shanahan, purtătoarea de cuvânt a postului de televiziune american.

La rândul său, Pentagonul a declarat că nu poate confirma dacă militarul care apare în documentarul Fox News este într-adevăr cel care l-a ucis pe Ben Laden.

Indiferent de identitatea sa şi chiar dacă între timp a ieşit din armată, militarul este în continuare obligat prin angajamentul său de confidenţialitate să nu dezvăluie informaţii secrete, "în special într-un interviu difuzat la nivel naţional", a declarat, la rândul său, Amy Derrick-Frost, purtător de cuvânt al Pentagonului.

Operaţiunea din 2011 pentru uciderea lui Osama ben Laden a atras o curiozitate crescândă din partea opiniei publice şi a presei pentru Navy Seals, unitatea de elită ale cărei misiuni sunt în mod tradiţional secrete.

De altfel, un alt membru al Navy Seals care a participat la operaţiunea de la Abbottabad, Matt Bissonnette, a avut probleme după ce a publicat un volum de memorii fără să fi cerut în prealabil aprobarea Pentagonului.

Administraţia americană l-a acuzat că a încălcat o obligaţie legală. Avocatul lui Matt Bissonnette se află în discuţii cu avocaţii administraţiei, însă fostul membru al Navy Seals este vizat de o anchetă, potrivit oficialilor.

Cartea sa, intitulată "No Easy Day", a fost un best-seller, şi Matt Bissonnette intenţionează să mai publice un volum, cu titlul "No Hero: The Evolution of a Navy Seal". De această dată, el a acceptat să trimită manuscrisul Pentagonului înainte de publicare.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
2 -5
milud
04 Nov 16:01
Cel care l-a ucis pe Osama bin Laden a fost Presedintele Obama ! Ordinul a venit direct de la el si el a asiatat in direct la linsajul unui om care s-a opus dominatiei americane prin mijloacele pe care le-a avut la dispozitie.
Atunci cind Osama a declarat razboi Statelor Unite ale Americii a fost luat in ris si adeptii lui detinuti la Guantanamo nu au statut nici de prizonieri de razboi, nici de detinuti de drept comun si nici macar de teroristi ! Sint lispsit de cel mai elementar drept de aparare si numai in putine cazuri se confirma indubitabil vina lor in crime impotriva umanitatii .

De fapt Osama a fost linsat cu complictatea si la instigarea lui Obama ! ala care a apasat pe tragaci n-are nici o vina si nici un merit : Osama era de mult un batrinel la pensie, trecut pe linie moarta in al Quaida si tocmai se ocupa sa-si scrie memoriile.
Asta sa-i fi speriat asa de mult pe yanchei incit au uitat de legi si de omenie ? Istoria o scriu invingatorii, dar putina masura nu strica !!!!
Răspunde
1 0
Liana
08 Nov 06:07
3 Cum se pot alatura cuvintele terorist si omenie?Chiar asa au decazut unii indivizi ca au pretentia ca teroristii sa fie tratati cu omenie?
Dar, daca copii, sau alti membri din familia aparatorilor ar fi fost schingiuti, sau ucisi de catre teroristi, tot asa de partinitori ar fi fost?
Lumineaza-le doamne mintile!
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?