NAUFRAGIU FERIBOT. Premierul sud-coreean a demisionat, asumându-şi responsabilitatea

 

Premierul sud-coreean Chung Hong-won a demisionat duminică, asumându-şi personal responsabilitatea naufragiului feribotului Sewol, care s-a soldat cu peste 300 de morţi şi dispăruţi, la 16 aprilie, relatează AFP.

Într-un gest considerat obligatoriu pentru oficiali guvernamentali sau patronii firmei sud-coreene vizaţi de critici, Chung Hong-won şi-a anunţat demisia în direct, la televiziune.

"Îmi cer scuze pentru că am fost incapabil să împiedic producerea acestui accident şi incapabil să-i gestionez corect urmările", a declarat el. "Consider, în calitate de premier, că este necesar să îmi asum responsabilităţile şi să demisionez", a continuat Chung Hong-won.

Guvernul şi cele mai multe dintre instituţiile vizate au fost criticate dur de către familiile victimelor care acuză autorităţile că au exagerat amploarea intervenţiei, la nivel declarativ, în comparaţie cu mijloacele angajate în mod real.

Numărul persoanelor declarate moarte a ajuns la 187, potrivit ultimului bilanţ oficial comunicat sâmbătă. Însă 115 persoane sunt date dispărute, în continuare, blocate în epava feribotului Sewol, care s-a scufundat pe 16 aprilie, dimineaţa, cu 476 de persoane la bord, dintre care 325 erau liceeni care efectuau o excursie şcolară către Insula Jeju.

După mai bine de zece zile de la catastrofă, salvatorii au pierdut orice speranţă de a mai găsi supravieţuitori, iar familiile denunţă ritmul prea încet, în opinia lor, al operaţiunilor de recuperare a cadavrelor.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
5 0
g.g.
27 Apr 13:15
Multumesc Doamne ca nu a naufragiat si barca împinsă de 7 pompieri-putere, fiindcă daca ar fi naufragiat, acum am fi rămas fără prim ministru....si-ar fi dat demisia iubitul nostru premier......
Răspunde
4 0
ando
27 Apr 11:25
Pai sarpele nostru cu ochelari, cand oamenii mureau in apuseni el sarbatorea cu un meci de baschet. Oare cei 7.4 milioane de orbi nu se gandesc ca sarpele cu ochelari nu da nici macar un ban pe viata lor sau a copiilor lor?
Răspunde
3 0
Dorin-Adrian Cristea
27 Apr 12:38
4 Nu-i murisera aplaudacii, 'nteles?
0 0
Viorelus
30 Apr 16:58
4 Erau 7,4... cu tot cu mortii lui Dragnea... plus "mititeii"... ;)
4 0
Dumitru
27 Apr 11:03
Respect, are un foarte mare simt al responsabilitatii si al onoarei. Cu toate ca firma era privata si ca interventia a fost bine realizata are un sentiment de vinovatie.
Răspunde
0 0
Viorelus
30 Apr 16:57
6 Dar... la astia exista BUNUL SIMT... La ai nostri... falnici brazi... chiar prinsi cu minciuna.. tot continua sa nege... Nu este asa Ponta?! OPSSSSS copy/paste...
7 0
iosif
27 Apr 10:09
asa trebuia sa demisiuneze si premierasul si naufragiatul in apa pana la genunchi,dupa ce sa rupt usl.in acest moment romania este condus de un guvern care nu este vointa poporului ci de vointa parlamentului.daca avea onoare demisiona atunci cand sa rupt usl,dar un plagiator nu stie ce este onoarea.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?