NATO: Rusia a mobilizat din nou efective militare la frontiera cu Ucraina

 
Premierul finlandez Alexander Stubb a declarat luni că NATO și UE nu pot satisface cererea de ajutor militar formulată duminică de ministrul ucrainean de externe Pavlo Klimkin.
Premierul finlandez Alexander Stubb a declarat luni că NATO și UE nu pot satisface cererea de ajutor militar formulată duminică de ministrul ucrainean de externe Pavlo Klimkin.

Rusia a suplimentat din nou efectivele militare la frontiera cu Ucraina, anunţă Alianţa Nord-Atlantică, într-un comunicat citat de Washington Post.

Potrivit Alianţei Nord-Atlantice, NATO a trimis mii de militari suplimentari la frontiera cu Ucraina.

"Observăm o nouă suplimentare a efectivelor militare ruse la frontierele Ucrainei. Cel puţin câteva mii de militari ruşi au fost mobilizaţi", a declarat Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al NATO.

"Consider că acesta este un foarte regretabil pas înapoi. Se pare că Rusia menţine deschisă opţiunea unei intervenţii în Ucraina. Comunitatea internaţională va trebui să răspundă în mod ferm dacă Rusia va interveni mai mult în Ucraina", a avertizat Rasmussen.

În urmă cu câteva săptămâni, Rusia începuse retragerea efectivelor militare staţionate la frontiera cu Ucraina, unde, potrivit estimărilor NATO, erau circa 40.000 de militari ruşi.

Confruntările militare între insurgenţi proruşi şi serviciile de securitate ucrainene continuă în estul Ucrainei.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
3 0
Ionut
19 Jun 20:19
"Potrivit Alianţei Nord-Atlantice, NATO a trimis mii de militari suplimentari la frontiera cu Ucraina.". serios?!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?