NATO a difuzat imagini cu trupele ruse aflate la frontierele Ucrainei

 
Imagini din satelit cu trupele ruse masate la graniţa ucraineană
Imagini din satelit cu trupele ruse masate la graniţa ucraineană
FOTO: NATO
Imagini din satelit cu trupele ruse masate la graniţa ucraineană Imagini din satelit cu trupele ruse masate la graniţa ucraineană Imagini din satelit cu trupele ruse masate la graniţa ucraineană

Alianţa Nord-Atlantică a publicat, joi, 15 imagini filmate prin satelit care ar demonstra că Rusia a mobilizat "efective masive" de-a lungul frontierei Ucrainei, informează AFP.

"NATO estimează că între 35.000 şi 40.000 de militari sunt staţionaţi în peste 100 de baze provizorii, în apropierea frontierei de est a Ucrainei", precizează Alianţa.

"Este vorba de trupe bine pregătite care pot demara în mod rapid operaţiuni", a declarat generalul de brigadă Gary Deakin, directorul Centrului NATO pentru gestionarea crizelor, situat în Mons (Belgia).

"Este îngrijorător, deoarece aceste efective reprezintă o ameninţare pentru Ucraina; noi nu cunoaştem intenţiile Rusiei", a spus generalul Deakin.

În sprijinul afirmaţiilor, NATO a difuzat 15 imagini filmate prin satelit la începutul lunii aprilie. În una din fotografii apar 21 de elicoptere militare parcate pe un aerodrom din localitatea rusă Belgorod, situată la 40 de kilometri de frontiera Ucrainei. În apropierea elicopterelor sunt 40 de tancuri şi peste 100 de vehicule de infanterie.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
2 -4
UNIUNEA EUROPEANA A APARUT TOCMAI CA O ALTERNATIVA A PACII SI RECONCILIERII DINTRE TARILE EUROPENE,CARE AU ACCEPTAT ANUMITE PIERDERI TERITORIALE,IN IDEEA DE-A TRAI CU TOTII INTR-O EUROPA UNITA SI CURATA,FARA VENETICI HARAPO-MAHOMEDANI
11 Apr 08:25
SINGURA SANSA CA LUMEA CIVILIZATA SA SCAPE DE PITICUL KGB-IST[CEL MAI MARE PERICOL PENTRU PACEA LUMII!]...TREBUIE CA NATO SA-L NUMEASCA URGENT PE G.BUSH SECRETAR GENERAL...SINGURUL POLITICIAN OCCIDENTAL CAPABIL SA TERMINE ODATA PENTRU TOTDEAUNA CU IMPERIUL CRIMINAL AL RAULUI.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?