Şcolile închise în multe județe din cauza condițiilor meteo

scolile inchise
scolile inchise

Scolile inchise, oficialii județului Brăila au anunțat pentru zilele de marți și miercuri. Decizii similare au luat oficialii din Teleorman și OltUPDATE: Primarul Capitalei, Gabriela Firea, ia în calcul să lase școlile închise și miercuri, și joi, dacă atenționarea meteo de vreme rea se va prelungi. 

Marti si miercuri, 27 si 28 februarie, se suspenda cursurile in toate scolile din judetul Braila, atat in municipiu, cat si in orase si comune. Decizia a fost luata, luni, in cadrul sedintei Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Brăila se alătură astfel celorlalte județe care au inchise scolile încă de luni. 

Autoritatile din Teleorman au decis la rândul lor suspendarea cursurilor in toate scolile, incepand de luni, ora 12:00, dar si pentru ziua de marti.

Consiliul de Administraţie al IŞJ Olt a adoptat, luni, 26 februarie 2018, decizia de a suspenda cursurile în toate şcolile din judeţ, deşi luni-dimineaţă s-au desfăşurat cursuri. Măsura intră în vigoare încă de luni, 26 februarie 2018, ora 13,00, şi va acţiona până joi, 1 martie 2018, când meteorologii spun că vremea se va încălzi, iar ninsorile se vor opri.

Cursurile şcolare sunt suspendate integral în judeţele Dolj şi Ilfov, respectiv în București, luni şi marţi, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, în judeţul Constanţa, scolile vor fi suspendate integral în ziua de luni, iar în municipiul şi în judeţul Giurgiu, scolile vor fi suspendate atât luni cât şi marţi cu excepţia grădiniţelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu.

"Informaţiile au fost comunicate de inspectoratele şcolare judeţene, respectiv Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situaţii de urgenţă", afirmă sursa citată.

MEN reaminteşte că, în situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei şi al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene şi/sau Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar.

Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor şcolare. În cazurile de faţă, orele de curs vor fi recuperate conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învăţământ, cu aprobarea inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv ISMB. ]

Meteo

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?